Attīstot starptautisko sadarbību, paraksta līgumu ar Pečoru rajona administrāciju

 

       2011.gada 21.novembrī, attīstot starptautisko sadarbību, tika parakstīts līgums starp Ķekavas novada pašvaldību un Pečoru rajona administrāciju (Pleskavas apgabals, Krievijas Federācija), lai veicinātu vispusīgu partnerattiecību veidošanu ekonomikā, kultūrā, sportā un sociālajā jomā. 
 
       Sadarbības ietvaros kopīgi tiks sagatavots projekta pieteikums iesniegšanai Eiropas Savienības 2007.-2013. gada Igaunijas - Latvijas - Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas (ENPI) 2.kārtā. Realizējot kopīgus projektus, iecerēts sasniegt abu pašvaldību ekonomisko un sociālo progresu.
 
       Tikšanās laikā tika parakstīta arī vienošanās starp Ķekavas novada Daugmales pamatskolu un Pečoru rajona Lauru vidusskolu, kas paredz kopēju projektu realizēšanu un sadarbības attīstīšanu starp partnerskolu pedagogiem un skolēniem.
        
       Vizītes laikā arī citas pierobežu pašvaldības – Viļakas un Alūksnes pašvaldības no Latvijas; Viru un Rapina pašvaldības no Igaunijas noslēdza sadarbības līgumus ar Pečoru rajona administrāciju.
 
       Svinīgajā pasākumā par godu sadarbības līgumu parakstīšanai piedalījās Pleskavas apgabala, Pečoras rajona administrācijas pārstāvji, administrācijas atbildīgie darbinieki, Igaunijas Republikas konsuls, Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas sekretariāta pārstāvji Krievijas Federācijā.
 
       Pasākuma laikā arī tika prezentēts projekts, kurš tiks realizēts Igaunijas - Latvijas - Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas 1.kārtā – Kultūras un radošo industriju centru attīstība Rapina, Viļakas un Pečoru pašvaldībās (Development of centers for culture and creative industries in Rapina, Vilaka and Pechory).
 
 
Plašāka informācija http://pln-pskov.ru/politics/102881.html  
 
 
Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldība
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
Tālr: 67935802
e-pasts: liva.benete@kekava.lv

 

 

Foto: R. Jurķis, M. Ozoliņš 

  Drukāt