Biedrība „Solis tuvāk” atbalsta daudzbērnu ģimeni

 

Biedrībā „Solis tuvāk” vērsās maznodrošināta daudzbērnu ģimene, kura lūdza palīdzēt iegādāties divstāvu bērnu gultiņu, lai 4 bērni, kas aug šajā ģimenē varētu dzīvot komfortablākos apstākļos. Jaunākais bērniņš piedzima šī gada novembrī, un, dzīvojot vienā istabiņā 4 bērniem un 3 pieaugušajiem, vēl vienu gultu tajā ievietot praktiski nebija iespējams, jo sadzīves apstākļi ir ļoti šauri. Līdzekļu, par ko iegādāties gultiņu, matračus un gultas veļu šai ģimenei nav, tāpēc, aicinājām biedrības biedrus un sabiedrību rast iespēju palīdzēt šai ģimenei.
 
Uzstādot istabā gultiņu, mazākais puisēns steidza to iemēģināt jautri plānojot, kurš gulēs pirmajā un otrajā stāvā un, kas zina, varbūt būs jāvelk lozes.
 
Biedrībai "Solis tuvāk" katra diena paiet domājot par līdzcilvēkiem, tāpēc saņemot lūgumu no kādas ģimenes, biedrības biedri rīkojas operatīvi, lai pēc iespējas ātrāk un pilnvērtīgāk sniegt atbalstu ģimenēm, vai konkrētiem līdzcilvēkiem, kuriem nepieciešama palīdzība.
 
Biedrība „Solis tuvāk” Ķekavas novadā darbojas jau 2 gadus, un tai ir sabiedriskā labuma statusu. Kopš 2009. gada biedrība ir realizējusi vairāk kā 20 aktivitātes un projektus, piemēram – bezmaksas arbūzu dāvināšana novada iedzīvotājiem, „Veselības dienu” idejas realizēšana, labdarības akcijas „Palīdzi skolēnam” un „Ziemassvētku labdarības akcija” īstenošana, atstarotāju dalīšana kopā ar pašvaldības policiju.
 
Tāpat tika sniegta praktiska palīdzība mazajam Artim, savācot naudas līdzekļus ģenētisko analīžu veikšanai, kā arī Damiram, nodrošinot viņam sadzīves medicīnisko palīglīdzekļu iegādi.
 
Realizēti arī vairāki ESF projekti, gūstot pieredzi profesionālās izglītības un karjeras orientēšanas jomā, ka arī citas aktivitātes vērstas uz labdarību un sabiedrības informēšanu un izaugsmi.
 
Esam gatavi darboties Ķekavas novadā tikpat aktīvi, un aicināt katram iedzīvotājam atsaukties uz līdzcilvēku palīgā saucienu, atbalstot tos savu iespēju robežās. 
 
Vēlamies pateikt paldies biedrības „Solis tuvāk” biedriem par operatīvu rīcību, gan sagādājot naudas līdzekļus, gan atgādājot gultiņu šai ģimenei.
 
Linda
Biedrības „Solis tuvāk”
Valdes locekle
  Drukāt