Konkursā izgaismo novadu

 

Pirmās Adventes noskaņās kopā sanāca mākslas, vides un izglītības eksperti, lai izvērtētu konkursā Izgaismo Ziemassvētkus iesūtītos darbus un noteiktu labākos.
 
Ķekavas novada centra Ziemassvētku apgaismojuma radošo idejukonkursa žūrija, vērtējot gan idejas oriģinalitāti, gan tās iespējas praktiski realizēt, par uzvārētājām atzina skolnieces Agati Grebži (1.vieta), Katrīnu Boļši (2. vieta) un Lindu Šapeli (3. vietu), piešķirot par labām idejām naudas balvu.
 
Kādas tad bija meiteņu radošās idejas? Agate savā darbā Liesmojošās egles ierosina izveidot trīsstūrveida karkasus stilizētas egles formā ar dažādu krāsu gaismas vadiem, bet Katrīna uz Ziemassvētkiem piedāvā izgaismot margu, laternas un kokus ar lampiņu virtenēm. Savukārt Lindas radošā ideja ar nosaukumu Krāsainie koki paredz krāsainu lampiņu un gaismas vadu virteņu apvīšanu ap koku stumbriem.
 
Savukārt atzinības rakstus par atraktīvu ideju žūrija piešķīra skolniekam Pēterim Rudzītim, par radošiem meklējumiem – Verneram Žoglam, par emocionālu pieeju – Raimondam Fjodorovam un par cenšanos radīt īpašu svētku noskaņu – Līvai Vavžikai. 
 
Ziemassvētku apgaismojuma radošo ideju konkurss notika pirmo reizi, tā mērķis bija rosināt skolēnu interesi par novadu un tā Ziemassvētku gaismas vizuālā noformējuma iespējām un veicināt pašvaldības un izglītības iestāžu sadarbību.
 
Konkursu rīkoja Vides un labiekārtošanas daļa, Izglītības daļa sadarbībā ar Ķekavas Mākslas skolu.  
 
Vineta Bērziņa
izdevuma "Ķekavas Novads" redaktore,
Ķekavas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
Tālr: 67935802
 
 
Foto: Vineta Bērziņa
 
  Drukāt