Ķekavā atklāj dienas centru Gaismas iela

 

Ķekavā šodien, 1.februarī, savu darbu uzsāk alternatīvās sociālās aprūpes dienas centrs Gaismas iela, kurā Ķekavas novada iedzīvotāji ar kustību un funkcionāliem traucējumiem varēs saņemt sociālās aprūpes pakalpojumus.

 
 
Dienas centrs tapis Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros, kura mērķis ir attīstīt alternatīvās aprūpes pakalpojumu pieejamību Ķekavas novada iedzīvotājiem. Kopējais dienas centra izveides finansējums ir 35 tūkst. latu.
 
 
Slimības, gadu nasta vai dažādi negadījumi bieži vien pārveido cilvēkus, ietekmē to raksturu, uzvedību un rodas atmiņas un uztveres traucējumi. Parādās izziņas procesa izmaiņas bez apziņas traucējumiem, tās progresē, traucējot ikdienas aktivitātēm. Cilvēks ar pūlēm apgūst jaunu informāciju, rodas orientēšanās traucējumi, progresē uzvedības traucējumi, un ikdienas dzīvē nepieciešama līdzcilvēku palīdzība. Šīs izmaiņas var būt saistītas ar slimību – demenci.
 
 
Lai palīdzētu šiem cilvēkiem un viņu tuviniekiem saglabāt dzīves kvalitāti, tiek piedāvāta iespēja apmeklēt dienas centru Gaismas iela. Centrā klienti varēs saņemt brokastis un pusdienas, saturīgi pavadīt dienu, atbilstoši savām iespējām un interesēm piedaloties dažādās nodarbēs.
 
 
Dienas centrs piedāvā dažādas radošās nodarbības, piemēram, rokdarbus, keramiku, vizuālo mākslu, mūziku; atbalstu ikdienas sociālo prasmju atjaunošanai un iespēju darboties ar datoru - datorprasmju apmācību pēc vajadzības un interneta izmantošanu. Tāpat dienas centrā izveidotas arī telpas atpūtai un vingrošanai.
 

Nepieciešamības gadījumā būs iespējams saņemt psihologa un sociālā darbinieka konsultācijas, kā arī ģimenes locekļiem rast atbalstu sociālās situācijas risināšanā.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

 

  Drukāt