Baložos iedzīvotāji tiekas ar Domes un pašvaldības pārstāvjiem

  

1.decembra vakarā Baložu kultūras namā notika iedzīvotāju tikšanās ar Ķekavas novada Domes deputātiem un pašvaldības speciālistiem.
 
 
Uz tikšanos bija ieradušies apmēram 30 iedzīvotāji, kurus galvenokārt interesēja SIA „Baložu komunālā saimniecība” (BKS) kompetencē esošie jautājumi, piemēram, par daudzdzīvokļu māju ūdens recirkulāciju, cauruļu nosiltināšanu māju pagrabos, par ūdensskaitītāju mērījumu kontroli un maiņu, par „BKS” pakalpojumu izmaksām, par ūdens kvalitāti Baložu pilsētā, kā arī par daudzdzīvokļu māju ventilāciju un iespējām tajās nomainīt vecās ārdurvis durvis uz jaunām.
   
 
Tāpat sanākušie akcentēja dažas ar vidi saistītas problēmas. Kā viens no „sāpīgākajiem” jautājumiem ir tas, ka daudzi privāto māju īpašnieki nav noslēguši līgumu par atkritumu apsaimniekošanu un tāpēc savus sadzīves atkritumus izmet daudzdzīvokļu māju atkritumu konteineros. Pašvaldības policija aicināja iedzīvotājus būt vērīgiem un ziņot (var arī anonīmi) par šādiem gadījumiem, minot kādus faktus, kas policijai ļaus identificēt pārkāpējus, piemēram, automašīnas vai tās piekabes numuru, marku, šofera vai līdzbraucēja vārdu, iesauku utt.  
  
 
Tikšanās laikā iedzīvotāji pārmetumus raidīja suņu saimniekiem, kuri, pastaigājoties sabiedriskajās vietās, nesavāc sava mīluļa „čupiņas”. Kā paskaidroja Pašvaldības policijas vadība, tad jaunajos sabiedriskās kārtības noteikumos Ķekavas novadā ir paredzēts aizliegums: „vest suni pastaigā bērniem paredzētās rotaļu un izklaides vietās un sporta laukumos, kā arī vest suni pastaigā apdzīvotās vietās bez taras suņa ekskrementu savākšanai”.
  
 
Iedzīvotāji ar pašvaldības un Domes pārstāvjiem sprieda arī par automašīnu stāvvietu jautājumu un problēmām pilsētā novietot savu spēkratu. Kā norādīja Domes pārstāvji, tad iedzīvotāji var izmantot bezmaksas stāvlaukumu pie Baložu kultūras nama, kas ir apgaismots un novērots ar videokamerām.  
  
 
Tikšanā laikā tika jautāts arī par Ķekavas novada Kultūras aģentūras darbu un efektivitāti. Pēc Domes pārstāvju teiktā, detalizētu informāciju iedzīvotājiem šajā jautājumu varēs sniegt pēc tam, kad tuvākajā laikā aģentūras direktors būs Domes deputātiem prezentējis atskaiti par aģentūras darbu.   
  
 
Uz jautājumiem atbildes sniedza Ķekavas novada Domes vadība, deputāti, pašvaldības speciālisti un atbildīgo iestāžu pārstāvji.
  
 
Atgādinām, ka nākamās sapulces 2011. gada nogalē notiks 5. decembrī, plkst. 18.00 (Valdlaučos – Rāmavas izstāžu zālē), 12. decembrī, plkst. 18.00 (Katlakalna tautas namā), 15. decembrī, plkst. 18.00 Daugmales multifunkcionālajā centrā (jaunajā bērnudārzā).
  
Paldies sapulces dalībniekiem par atsaucību un līdzdalību novada attīstībā.
 
  
 
Vineta Bērziņa
Izdevuma „Ķekavas Novads” redaktore
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
 
01.12.2011


  Drukāt