Par sadzīves atkritumiem maksāsim dārgāk

 

Ņemot vērā, ka ar nākamo gadu valstī atkal palielināsies dabas resursu nodoklis atkritumu apglabāšanai SIA Getliņi Eko atkritumu poligonā, izmaiņas skars arī Ķekavas pagasta iedzīvotājus, kuriem par atkritumu apsaimniekošanu turpmāk būs jāmaksā vairāk.
 
Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja Sigita Varika, dabas resursu nodokļa sadārdzinājuma dēļ Ķekavas novada Domei bija jālemj par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas izmaiņām Ķekavas pagastā.
 
„Starp Ķekavas novada pašvaldību un Veolia vides servisu noslēgtais līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Ķekavas pagastā paredz– ja likumdošanā tiek mainīti nodokļi, sadzīves atkritumu izvešanas vai noglabāšanas tarifi, apsaimniekotājam atbilstoši tam jāveic līgumā noteikto izmaksu pārrēķins,” skaidro S.Varika.
 
Saskaņā ar š.g. 24. novembra Domes lēmumu, Ķekavas pagasta administratīvās teritorijas iedzīvotājiem sākot ar 2012. gada 1. janvāri būs jāmaksā 4,14 lati par 1 m³ (neieskaitot PVN). Šobrīd šī summa ir 3,73 Ls par 1 m³ (bez PVN).
 
Par cenu izmaiņām SIA Veolia vides serviss, kas veicĶekavas pagastā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, visus savus klientus brīdinās arī rakstiski.
 
Par jautājumiem, kas saistīti ar SIA Veolia vides serviss pakalpojumu sniegšanas kvalitāti, konteineru veidu, tilpumu, izvešanas biežumu un to vēlamajām izmaiņām, iedzīvotāji var rakstiski informēt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu, sūtot vēstules:
 
Neskaidrību gadījumā iedzīvotāji var zvanīt SIA Veolia vides serviss pa tālr. 67461592 vai informēt Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļu pa tālr. 67847167, kas informāciju pārsūtīs apsaimniekotājam.
 
 
Vineta Bērziņa
Izdevuma „Ķekavas Novads” redaktore
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

 

  Drukāt