Valdlaučos uz tikšanos ierodas apmēram 80 iedzīvotāji

 

       5. decembra vakarā Valdlaučos Rāmavas izstāžu zālē uz tikšanos ar Ķekavas novada Domes deputātiem, pašvaldības speciālistiem un atbildīgo iestāžu pārstāvjiem bija ieradušies apmēram 80 iedzīvotāji, lai klātienē noskaidrotu sev svarīgus jautājumus, uzzinātu aktualitātes un nākotnes plānus novada attīstībā.
 
       Šajā tikšanās reizē tika aktualizēts jautājums par Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma grozījumu izstrādi, kura mērķis izveidot vienotu ielu struktūru Ķekavas pašvaldības ciemu teritorijās, nosakot ielu sarkanās līnijas.
 
       Saskaņā ar Aizsargjoslu likumu, sarkanās līnijas - norobežo ceļa, ielas vai piebrauktuves (arī inženierkomunikāciju koridoru) izbūvei nepieciešamo teritoriju no apbūvējamās vai citādā veidā izmantojamās teritorijas.
 
       Šobrīd ir izstrādāta sarkano līniju 1.redakcija un veikta sabiedriskā apspriešana. Ķekavas pagasta iedzīvotāji, to starpā Krustkalnu ciema, norāda, ka par šāda veida projektu ir uzzinājuši nejauši, jo nav saņemta pietiekama informācija tāpēc nav varējuši piedalīties sabiedriskajā apspriešanā un izteikt savu viedokli. Esošais sarkano līniju risinājums būtiski apgrūtina Krustkalnu iedzīvotāju īpašumus, kā arī plānotās ielas ir pārāk platas, veidotas kā tranzīta ceļš, kas Krustkalnu ciema iedzīvotājus neapmierina.
 
       Tikšanās laikā pašvaldība pārstāvji uzaicināja Krustkalnu iedzīvotāju pārstāvi uz Attīstības komitejas sēdi, kurā tiks skatīti Krustkalnu iedzīvotāju priekšlikumi par sarkanām līnijām. Sēdes laiks tiks paziņots individuāli.
 
       Tāpat tika skarts ļoti sāpīgs jautājums par lietus kanalizāciju Valdlaučos, jo lietus laikā ap daudzdzīvokļu mājām veidojas lielas peļķes, kas apgrūtina pārvietošanos gan gājējiem, gan autobraucējiem. SIA „Ķekavas nami” vadītājs Ēriks Linters stāsta, ka problēma pastāv, jo Valdlaučos neeksistē lietus kanalizācijas sistēma. Tāpēc tuvākajā laikā SIA „Ķekavas nami” iesniegs priekšlikumus pašvaldībai un kopīgi meklēs risinājumus, kā uzlabot situāciju.
 
       Iedzīvotāji tikšanās laikā izteica bažas par atkritumu izvešanas cenu izmaiņām. Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja Sigita Varika norāda, ka Valdlaučos daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājiem atkritumu apsaimniekošana sadārdzināsies tikai par 4 santīmiem uz vienu cilvēku, kas saistīts ar dabas resursu nodokļa paaugstināšanos.
 
       Sapulces laikā tika pārrunāti arī jautājumi par ceļa zīmēm, apgaismojumu namu kāpņu telpās, veikalu Krustkalnos, pasta piegādi, skolas autobusa maršrutu un ceļa tīrīšanu ziemā.
 
       Atgādinām, ka nākamās sapulces 2011. gada nogalē notiks – 12. decembrī, plkst. 18.00 (Katlakalna tautas namā), 15. decembrī, plkst. 18.00 Daugmales multifunkcionālajā centrā (jaunajā bērnudārzā).
 
       Paldies sapulces dalībniekiem par atsaucību un līdzdalību novada attīstībā.

 

Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldība
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
Tālr: 67935802e-pasts:
liva.benete@kekava.lv

05.12.2011

 
  Drukāt