Katlakalnā iedzīvotāji tiekas ar Domes un pašvaldības pārstāvjiem

 

       12. decembra vakarā Katlakalnā uz tikšanos ar Ķekavas novada Domes deputātiem, pašvaldības speciālistiem un atbildīgo iestāžu pārstāvjiem bija ieradušies apmēram 60 iedzīvotāji, lai klātienē noskaidrotu sev svarīgus jautājumus, uzzinātu aktualitātes un nākotnes plānus novada attīstībā.
 
       Iedzīvotāji tikšanās laikā izteica bažas par lielo satiksmi cauri Katlakalnam no rītiem un vakaros, kas apdraud gājējus un īpaši bērnus, kas dodas uz Pļavniekkalna sākumskolu. Pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš skaidro, ka nepārtraukti norit darbs pie situācijas uzlabošanas, jau izvietotas ceļa zīmes Katlakalna dzīvojamajā zonā, kas nosaka 20 km/h kā maksimālo braukšanas ātrumu, bet aizvien daudzi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu. Jau iepriekš periodiski tika izvietoti foto radari un tiks izvietoti atkārtoti, lai uzlabotu drošību uz ceļa.
      
       Šajā tikšanās reizē tika aktualizēts jautājums par Ķekavas pagasta teritorijas plānojuma grozījumu izstrādi, kura mērķis izveidot vienotu ielu struktūru Ķekavas pašvaldības ciemu teritorijās, nosakot ielu sarkanās līnijas. Par šo jautājumu tiks organizēta atsevišķa sapulce, uz kuru būs aicināts ikviens iedzīvotājs, lai paustu savu viedokli.
 
       Kultūras aģentūras direktors Artūrs Ancāns skaidroja iedzīvotājiem par iespēju paplašināt un izveidot mūsdienīgu bibliotēku Katlakalnā, lai sniegtu iespēju iedzīvotājiem izglītoties, socializēties un saņemt plašāku pakalpojumu klāstu. Lai to realizētu, līgumu ar veikalu „Odziņa”, kas atrodas Katlakalna Tautas nama telpās un pieder Kultūras aģentūrai, nebūs iespējams pagarināt.
       Daļa iedzīvotāju par šādu ieceri izteica iebildumus, jo veikalā „Odziņa” iepērkas jau 40 gadus, savukārt daļa atbalstīja plānotās izmaiņas.
       Saprotot iedzīvotāju nepieciešamību pēc veikala, būs iespēja iepirkties veikalā 100m tālāk, kur jau esošais veikals tiks paplašināts un pircējiem sniegs pilnvērtīgus pakalpojumus.
 
       Tāpat tika pārrunāti jautājumi par grāvju tīrīšanu, notekūdeņu attīrīšanu, plānoto stadionu pie PII „Bitīte”, nekustamo īpašumu nodokli, atkritumu konteineriem un pasta darba laikiem.
 
 
Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldība
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
Tālr: 67935802
 
12.12.2011

  Drukāt