Daugmalē atklāj sporta un kultūras centru

 

     

14. decembrī Daugmalē tika atklāts multifunkcionālais sporta un kultūras centrs ar baseinu un saieta zāli, kas nodrošinās dažādas brīvā laika pavadīšanas iespējas Ķekavas novada iedzīvotājiem. Centrs atrodas līdzās Daugmales pamatskolai uz zemesgabala „Skolas nami”.

 

 Svētību jaunajam namam deva Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcas mācītājs Raivis Martinsons. Savukārt klātesošos uzrunāja Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, viņa vietnieks Juris Krūmiņš un jaunā centra vadītājs, Daugmales pamatskolas direktors Andris Ceļmalnieks.  Viesus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēja Daugmales kultūras daļa un Ķekavas Mūzikas skolas  audzēkņi un pedagogi.  

 

Jaunā Daugmales multifunkcionālā centra apmeklētājiem būs pieejams baseins ar labiekārtotām ģērbtuvēm un dušas telpu, mazais baseins, kuru varēs izmantot zīdaiņi un pirmsskolas vecuma bērni, ēdināšanas telpas (virtuves bloks un ēdamzāle), saietu telpas konferenču un semināru, vasaras nometņu, kultūras un mūžizglītības pasākumu un koncertu organizēšanai, radošo apvienību un biedrību sanāksmēm.
 
 
 
Baseinu izmantos visas novada skolas, lai mācītu bērniem peldēt vai pilnveidotu peldēšanas iemaņas, līdz ar to uzlabotu drošību uz ūdeņiem. Vēlākās vakara stundās un brīvdienās baseinu varēs izmantot gan Ķekavas novada, gan tuvāko kaimiņu novadu iedzīvotāji.
 
 
Ar šī projekta palīdzību atrisināta Daugmales pagastā līdz šim pastāvošā problēma, ka tajā nav publiskas saieta telpas.
 
 
Būvdarbus veica SIA „Abora”, kas izvēlēts atbilstoši Publiskā iepirkuma likuma prasībām.
 
 
Daugmales multifunkcionāla centra būvniecības kopējās izmaksas ir 584 173,28 lati, no kuriem 105 000 lati tiek segti no ELFLA līdzfinansējuma līdzekļiem.
 
 
Ķekavas novada pašvaldība projektu „Multifunkcionāla centra izveide Daugmalē, Daugmales pagastā” realizē ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansiālu atbalstu (projekta iesniegums Nr.10-04-L32100-000102), Latvijas lauku attīstības programmas 2007.-2013.gadam pasākuma „Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” ietvaros.
 
 

Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

 

  Drukāt