Pleskavas rajona pārstavji iepazīstas ar attīrīšanas ietaisēm novadā

 

       14. decembrī Ķekavas novadā īsā darba vizītē viesojās Pleskavas rajona (Krievija) administrācijas  delegācija, administrācijas vadītāja pirmais  vietnieks Viktors Gerasimovs un  vadītāja vietnieks Svjatoslavs Kolinko. Vizītes mērķis bija iepazīties ar novadā šajā gadā atklātajām bioloģiskajām  notekūdeņu attīrīšanas ietaisēm Daugmalē un Baložos, lai iegūtu pieredzi līdzīgu iekārtu būvniecībai Pleskavas rajonā.
 
       Ķekavas novada pašvaldībā delegācija tikās ar Domes priekšsēdētāju R.Jurķi, izpilddirektoru A.Liškovski, deputātiem I.Pihtovu, M.Volkoviču un SIA „Baložu komunālā saimniecība” valdes locekli O.Krastiņu. Tikšanās laikā tika pārrunātas aktuālās tēmas par notekūdeņu ietaišu izbūvi un ekspluatāciju. Pēc tikšanās pašvaldībā viesi priekšsēdētāja pavadībā devās uz Daugmali un Baložiem.
 
       Daugmalē viesus sagaidīja un ar attīrīšanas ietaišu darbību  iepazīstināja SIA „Līves 2” valdes loceklis D. Grubins.  Savukārt Baložos viesus sagaidīja Ķekavas novada Domes deputāts, SIA „Baložu komunālā saimniecība” attīrīšanas ietaišu meistars E.Veispals, kurš iepazīstināja ar ietaišu darbu.
Viesiem bija interesanti apskatīt divas dažāda lieluma ietaises, novērtēt to izbūves kvalitāti un iepazīties ar  dokumentāciju.
 
       Vizītes gaitā tika panākta vienošana, ka SIA „Baložu komunālā saimniecība” valdes locekle konsultēs Pleskavas rajona atbildīgos darbiniekus tehnisko  noteikumu izstrādāšanā.   
 
       Pēc attīrīšanas ietaišu  apskates viesi apmeklēja renovēto PII „Avotiņš” Baložos, kurā veikti energoefektivitātes pasākumi. Viesi no Pleskava augsti novērtēja sasniegto rezultātu gan arējā izskatā, gan panāktajā siltuma zudumu samazināšanā, ko apliecina jau pirmie saņemtie rēķini par siltumu.
 
       Attīrīšanas ietaises Daugmalē pabeigtas š.g. 21.jūlijā, Baložos 11. novembrī  abas ietaises izbūvētas Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektu ietvaros ar Ķekavas novada pašvaldības un komunālo uzņēmumu līdzfinansējumu.  
 
 
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

 
 
 
Foto : O.Krastiņa , R.Jurķis

 

  Drukāt