Daugmalē iedzīvotāji tiekas ar Domes un pašvaldības pārstāvjiem

 

       15. decembra vakarā Daugmales multifunkcionālajā centrā uz tikšanos ar Ķekavas novada Domes deputātiem, pašvaldības speciālistiem un atbildīgo iestāžu pārstāvjiem bija ieradušies apmēram 50 iedzīvotāji, lai klātienē noskaidrotu sev svarīgus jautājumus, uzzinātu aktualitātes un nākotnes plānus novada attīstībā.
 
       Tikšanās reizē tika aktualizēts jautājums par ceļu uzturēšanu un tīrīšanu ziemā. Daugmales pagasta pārvaldes vadītājs Uģis Volosovskis skaidro, ka pašvaldības autoceļi ziemā tiek tīrīti atbilstoši to uzturēšanas klasēm un noteiktajām prasībām (Ķekavas novada saistošie noteikumi Nr. 27/2011 un Ministru kabineta noteikumi Nr. 224). Pirmie no sniega tiek attīrīti novada maģistrālie ceļi, ielas, pa kurām pārvietojas sabiedriskais transports un skolēnu autobuss, kā arī stāvlaukumi pie skolām un bērnudārziem.
 
       Ķekavas novada pašvaldības ceļu uzraudzības speciālists Arvis Krūmiņš informē, ka novadā pašvaldības ielas un autoceļus uztur SIA Ķekavas sadzīves servisa centrs, Baložu pilsētā -SIA Baložu komunālā saimniecība.
 
       Lai informētu par ielu vai ceļu posmu, kurā nav veikta sniega tīrīšana vai ceļu seguma apstrāde ar pretslīdes materiāliem, jāzvana uz SIA Ķekavas sadzīves servisa centrs pa diennakts tālruni 67937363. Savukārt Baložu pilsētā – SIA Baložu komunālā saimniecība patālr. 67916723 vai Baložu pilsētas pārvaldniekam Aivaram Stikutam - tālr. 26429993.
      
       Lai saņemtu informāciju par norisēm novadā, daudzi iedzīvotāji izmanto informācijas stendu, bet tas pēc iedzīvotāju domām neatrodas veiksmīgākajā vietā, ņemot vērā cilvēku plūsmu. Iedzīvotāji ierosināja stendu novietot tuvāk Daugmales pagasta pārvaldes ēkai vai pastam. Kā arī iedzīvotāji vēlētos saņemt vairāk informāciju par kultūras pasākumiem Daugmalē.
 
       Iedzīvotāji pastāstīja, ka Bramberģu kapos nozagts kapu zvans. Daugmales pagasta pārvaldes vadītājs Uģis Volosovskis apņēmās šo situāciju noskaidrot un atrisināt.
 
       Tāpat tika pārrunāti jautājumi par multifunkcionālo centru, baseina apmeklējuma laikiem un cenām, bērnudārzu, nekustamā īpašuma nodokli un izpētes zemēm.
 
       Sapulces noslēgumā Aleksandrs Ločmelis Daugmales multifunkcionālajam centram uzdāvināja paštaisītu, dekoratīvu puķu podu paliktni. 

      

       Paldies sapulces dalībniekiem par atsaucību un līdzdalību novada attīstībā. 

 

Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldība
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
Tālr: 67935802

 15.12.2011


  Drukāt