Atzīmē Černobiļas avārijas atceres 25. gadadienu

 

15. decembra vakarā T/C „Dālderi” telpās notika biedrības Latvijas savienības „Černobiļa” Ziemassvētku un atskaišu vakars par godu Černobiļas avārijas atceres 25. gadadienai.
 
Pasākuma laikā tika pasniegtas divas Goda zīmes kā Latvijas augstākais apbalvojums par lielu ieguldījumu Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un cietušo personu veselības un sociālā aprūpē.
 
Goda zīmi saņēma Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieks, sabiedriskā darba aktīvists Jānis Kurtišs un Sociālās integrācijas valsts aģentūras „Jaundubulti” galvenā medicīnas māsa Ludmila Jefimova.
 
Pasākuma laikā 70 gadu jubilejā godināja biedrības Latvijas savienības „Černobiļa” valdes priekšsēdētāju – prezidentu Arnoldu Vērzemnieku un 60 gadu jubilejā sveica Aizkraukles novada nodaļas vadītāju Nikolaju Sokolovu.
 
Ar muzikālu priekšnesumu pasākuma dalībniekus priecēja Ķekavas Mūzikas skolas bērnu vokālais ansamblis „Cīrulītis”, vadītāja Jana Saveļjeva.
 
Pasākumā piedalījās biedrības Latvijas savienības „Černobiļa” valdes locekļi, koordinatori un nodaļu vadītāji no visas Latvijas, Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Oļeiniks (Anatoliy Oliynyk) ar kundzi, Paula Stradiņa klīniskās universitātes vadība – Ilze Supe un Jolanta Cīrule, Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis un priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš.
 
Pasākumu pārstāvēja arī ķekavieši, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieki – Vladimirs Fjodorovs, Guntars Sēlis un Ķekavas nodaļas vadītājs Jānis Bogdānovs. Kopumā Ķekavā ir apmēram 24 seku likvidēšanas dalībnieki.
 
Biedrība Latvijas savienības „Černobiļa” aizstāv visas Latvijas černobiliešu intereses, rūpējas par veselības, sociāliem un labklājības jautājumiem. Biedrība ir sabiedriska organizācija, kurā uz brīvprātības principa apvienojušās 300 fiziskās personas, kuri cietuši Černobiļas atomelektrostacijas (AES) avārijas rezultātā, mediķi un atbalstītāji, stāsta biedrības valdes priekšsēdētāja vietnieks, Goda zīmes Domes priekšsēdētājs Māris Šops.
 
 
 
Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldība
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
Tālr: 67935802
 
 
  Drukāt