Piedalās deju maratonā Baltkrievijā

 

 
Ķekavas kultūras nama deju kolektīvs „Daina” 10.-11. decembrī devās uz Braslavu (Baltkrievija), lai piedalītos šova programmā „Deju maratons”, informē Ķekavas novada pašvaldības izglītības speciāliste Aija Āre.
 
 
Ķekavas novada pašvaldības sadarbības partneri - Braslavas rajonu apmeklēja Ķekavas novada delegācija šādā sastāvā - deju kolektīva „Daina” vadītāja Daina Marija Zozuļa un viņas audzēkņi, Kultūras aģentūras pārstāve Aija Vitmane un Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas pārstāve Aija Āre.
 
 
Vīzītes ietvaros mūsu novada pārstāvji viesojās arī Braslavas rajona Slobotskas vidusskolā, kur vietējie jaunieši iepazīstināja ar novadpētniecības pētījumiem, kā arī rīkoja abu valstu jauniešu kopīgas nodarbības un spēles.
 
 
Pirmās dienas noslēgumā jaunieši kopīgi pavadīja laiku diskotēkā, lai tuvāk iepazītos ar sadarbības pašvaldības bērniem.
 
 
Savukārt otrajā vizītes dienā Ķekavas novada delegācija apmeklēja muzeju Braslavā, bet deju kolektīvs „Daina” ar savu dejot prieku aizrāva šova programmas „Deju maratons” skatītājus.
 
 
Vaicājot mūsu novada jauniešiem par viņu iespaidiem Braslavā, viņi apgalvo, ka vislielāko sajūsmu izraisījusi gulēšana atsperu gultās, kas savukārt pieaugušajiem atsauca siltas atmiņas no padomju laikiem. „Man patika gultas, jo es nekad tādās nebiju gulējusi - tik mīkstā gultā!” saka Patrīcija.
 
 
Evelīnai vislabāk patika „mazās sētiņas un baznīca. Sētiņas bija ļoti jaukas ar to, ka tik niecīgas un krāsainas. Bet baznīcā man patika viss - rūpīgi apgleznotās sienas ar Bībeles fragmentiem, zīmējumi (freskas) logos.” (Kā stāsta Aija Āre, speciāli mums baznīca tika pat vakarā izgaismota.)  
 
 
Dejotājam Jānim spilgtā atmiņā palikusi koncerta tērpu dažādība, bet Inguss priecājās par Slobotskas vidusskolas bērnu stāstījumu, iepazīstinot viesus ar skolu un rajonu.  
Savukārt deju kolektīva „Daina” vadītāja atzīst, ka, pēc bērnu vecāku stāstītā, bērni vēl joprojām runā, kā viņi draudzējušies ar baltkrieviem, kā apkampušies, kā izdejojušies, cik skaista viņu baznīca, cik interesanti bijis gulēt viņu piedāvātajās gultās.
 
 
 
Vineta Bērziņa,
Izdevuma „Ķekavas Novads” redaktore
  Drukāt