Plānots uzstādīt saules kolektoru sistēmu

 

Noslēgts līgums ar Vides investīcijas fondu par Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējuma piešķiršanu projektam „Oglekļa dioksīda emisiju samazināšana Ķekavas PII „Ieviņa”.
 
       Ķekavas novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu par projekta „Oglekļa dioksīda emisiju samazināšana Ķekavas PII „Ieviņa” (identifikācijas Nr. KPFI-12/17) realizāciju. Projekta ietvaros ir plānots uzstādīt saules kolektoru sistēmu ar kopējo jaudu 67,32 kW PII „Ieviņa” peldbaseina ūdens uzsildīšanai, izmantojot atjaunojamo saules enerģiju. Projekta kopējās izmaksas ir 52411.22 Ls, no tām 75% sedz KPFI, bet 25% Ķekavas novada pašvaldība.Projekta īstenošanas termiņš 2012. gada jūnijs.
 
       Projekts ietver sekojošas aktivitātes: tehniskā projekta izstrāde, saules kolektoru sistēmas iegāde un uzstādīšana (36 plakanie saules kolektori ar jaudu 1,87 kW, 6 automātiskie daeratori, stratifikācijas boilers, siltummainis ar jaudu 60 kW, solārā stacija ar augstas energoefektivitātes sūkni un vadības kontrolieri). Projekts tiks īstenots, izmantojot videi draudzīgus būvmateriālus, kuru plānotais kalpošanas laiks ir 20 līdz 25 gadi, kā rezultātā uzstādīto tehnoloģisko iekārtu pastāvīgai darbības uzturēšanai nepieciešamie finanšu resursi būs minimāli.
 
       Šobrīd siltums Ķekavas PII „Ieviņa” peldbaseina ūdens sildīšanai tiek saražots ar centralizētās katlu mājas palīdzību, kurā uzstādīts gāzes apkures katls. Daļēji aizstājot patērēto siltumenerģijas apjomu ar siltumenerģiju, kas ražota no atjaunojamiem energoresursiem, uz peldbaseina ūdens uzsildīšanu gadā tiks ietaupīts 97,61 MWh siltumenerģijas un sasniegts CO2 emisijas samazinājums par 25,76 t.
 
Fonda tīmekļa vietne (www.lvif.gov.lv)
 
Attīstības daļa
 
 
15.09.2011.

 

  Drukāt