Pirmais Alfa kurss Ķekavā noslēdzies

 

       No septembra beigām līdz decembra vidum Ķekavā pirmo reizi notika jauniešu Alfas kurss, kuru rīkoja Doles-Ķekavas ev.lut. draudze sadarbībā ar Baldones draudzes jauniešiem. Nodarbības notika pirmdienu vakaros Ķekavas Mūzikas skolas telpās. Alfas kursā vakars iesākās ar nelielu maltīti, kam sekoja pielūgsmes dziesmas un lekcija. Tēmas bija visdažādākās - kas ir Jēzus; kā es varu būt pārliecināts par savu ticību; kāpēc un kā man lūgt; ko dara Svētais Gars; kā es varu pretoties ļaunumam; vai Dievs dziedina arī šodien; kāpēc vajadzīga baznīca utt. Parasti lekciju papildināja arī atbilstoši video fragmenti. Ar lekcijām Ķekavā uzstājās gan atraktīvie, jauniešu iemīļotie mācītāji Rolands Eimanis, Krists Kalniņš un Roberts Otomers, gan jauniešu līderi no Baldones un Rīgas draudzēm. Vairākās nodarbībās viesojās arī dažādi mūziķi. Pēc lekcijas notika diskusijas mazajās grupās, dalīšanās pieredzē.
 
       Alfas kursā ir iespēja neformālā, atraisītā un draudzīgā atmosfērā rast atbildes uz vissvarīgākajiem dzīves jautājumiem, satikt domubiedrus, uzklausīt liecības.
Alfas kursa vidū jaunieši bija aicināti pavadīt vienu nedēļas nogali Rāmavas - Depkina muižā, kur lekcijas papildināja arī citas aizraujošas aktivitātes, un kursa dalībniekiem bija iespēja tuvāk iepazīties un sadraudzēties, kā arī dziļāk izvērtēt savu attieksmi pret Dievu un Baznīcu.
 
       Šī noteikti nebija pēdējā jauniešu Alfa Ķekavā, nākamajā gadā iecerēts organizēt arī Alfas kursu pieaugušajiem.
 
       Paldies Ķekavas Mūzikas skolas direktorei Daigai Ventniecei par atsaucību, atvēlot skolas telpas Alfas kursa nodarbībām! Sirsnīga pateicība individuālajiem ziedotājiem, kā arī Gaidai par iknedēļas gardajām plātsmaizēm un „Bamba Leo” veikaliņam par smalkmaizītēm, picām un pīrādziņiem! Paldies visiem, kas pielika savu roku, sirdi un prātu, lai šis Alfas kurss notiktu!
 
 
Antra Martinsone
  Drukāt