Lepojas ar ieguldījumu novada izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībā

 

       10. janvārī Ķekavas novadā notika pieredzes apmaiņas seminārs Ķekavas novada pašvaldības ieguldījums novada izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībā, kurā piedalījās izglītības iestāžu vadītāji no Siguldas, Salaspils, Olaines un Ķekavas novada.
           
       Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība seminārā informēja par arodbiedrības darbu, kā arī viedokli par Izglītības un zinātnes ministrijas plānotajām reformām.
 
       Semināra ietvaros dalībnieki apmeklēja PII Avotiņš, kurā Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta projekta ietvaros veikti rekonstrukcijas darbi - ēkas ārsienu, jumta un pamatu siltināšana, nomainīts un iesiltināts jumts, rekonstruēta apkures sistēma un ventilācijas sistēma, izbūvēta lietus ūdens kanalizācija, vairākās telpās izbūvētas siltās grīdas. Projekta mērķis ir sasniegts, jo rēķini par apkuri pirmsskolas izglītības iestādei pēc rekonstrukcijas darbu pabeigšanas ir ievērojami samazinājušies. Bērni un iestādes darbinieki priecājas par komfortablajiem apstākļiem telpās.
 
       Pļavniekkalna sākumskolā semināra dalībnieki iepazinās ar Cramo pārvietojamo moduļu sistēmu, kurā izbūvētas papildus klases un mācību kabineti, atrisinot vietu trūkumu sākumskolas skolēniem.
 
       Semināra dalībnieki apmeklēja arī bērnudārzu Bitīte, kas realizēts Publiskās Privātās Partnerības projekta ietvaros un aizsākās vienlaicīgi četrās pašvaldībās – Ķekavā, Mārupē, Ogrē un Tukumā.
 
       Daugmalē semināra dalībnieki apmeklēja jauno multifunkcionālo sporta un kultūras centru ar baseinu un saieta zāli, kas nodrošina dažādas brīvā laika pavadīšanas iespējas Ķekavas novada iedzīvotājiem. Projekts Multifunkcionāla centra izveide Daugmalē, Daugmales pagastā realizēts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansiālu atbalstu.
 
       Semināra noslēgumā Daugmales multifunkcionālajā centrā ikvienam bija iespēja izliet savu sveci, kas patīkami pārsteidza visus semināra dalībniekus.
 
 
 
Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldība
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
Tālr: 67935802
 
 
 
 
 
  Drukāt