Atklāj J.Anmaņa mākslas meistardarbnīcas Rāmavas muižā

 

2012. gada 11. janvārī Rāmavas muižā tika atklātas Latvijā pazīstamā mākslinieka Jāņa Anmaņa mākslas meistardarbnīcas bērniem. Pirmās nodarbības notiks jau sestdien, 14. janvārī.

 

Kā atklāšanas reizē klātesošajiem svinību viesiem informēja J.Anmanis, tad meistardarbnīcas  vispārējā mākslā un koktēlniecībā notiks  muižas telpās sestdienās no pulksten 15.00  līdz 17.00.  Šajās meistardarbnīcās bērniem centīsies attīstīt radošumu un māksliniecisko redzējumu.  

 

Meistardarbnīcu ietvaros mākslinieki kopā ar bērniem iecerējuši izveidot enģeļu dārzu Rāmavas muižas parkā, tāpēc šajās nodarbības tiks veidotas dažnedažādas baltas eņģeļu skulptūras no koka. 

 

Viena no idejas autoriem ir Rāmavas muižas vadītāja Ilze Berga, kura atzīst, ka ar  šīm Jāņa Anmaņa un viņu kolēģu vadītajām mākslas meistardarbnīcām bērniem "centīsimies sniegt sirds siltumu un iekrāsot viņu dzīvi". 

 

Pēc viņas teiktā, vienas māklsas nodarbības cena ir 2 lati, bet koktēlniecības meistarklase - 3 lati; daudzbērnu ģimenēm par katru bērnu - 1 lats,  bērniem no maznodrošinātām ģimenēm - bez maksas. Uz nodarbību jāņem līdzi maiņas apavi. Savukārt materiālus nodarbībām šobrīd nodrošina Rāmavas muiža. 

 

Vairāk informācijas par šīm meistarklasēm var iegūt, zvanot Rāmavas muižas vadītājai I.Bergai pa tālr. 26133833.

 

Meistarklases atklāšanā māksliniekus sveica Ķekavas novada Domes, sociālā dienesta, bāriņtiesas un Ķekavas Mākslas skolas pārstāvji.

 

 

 

 

Teksts un foto:

Vineta Bērziņa,

izdevuma "Ķekavas Novads" redaktore   

  Drukāt