Uzvar līnijdeju pasaules čempionātā

 

Janvāra sākumā no Vācijas (Kalkar) atgriezās līnijdejotāju kluba „Jautrie zābaciņi” dejotāji, kuri 7 dienu garumā piedalījās līnijdeju pasaules čempionātā „Worlds 2012”. Rezultātā, pateicoties „ Jautro zābaciņu” dejotājiem, Latvijas himna apbalvošanas ceremonijā izskanēja divas reizes – par pasaules čempioniem kļuva Krišjānis Bite (Rudbārži), dejojot individuāli, un „Jautro zābaciņu” komanda, dejojot 16 cilvēku sastāvā.
 
Mūsu nokļūšana Vācijā un uzvaras iegūšana, kas mums bija ļoti nozīmīga, nebūtu bijusi iespējama bez mūsu atbalstītājiem. Tāpēc liels paldies Ķekavas novada pašvaldībai, SIA „Jaunzeltiņi” un SIA „Amazone”.
 
Kopumā čempionātā bija dejotāji no 17 valstīm – atklāšanas ceremonijā varēja redzēt plīvojam Latvijas, Francijas, Vācijas, Nīderlandes, Zviedrijas, Šveices, Lietuvas, Dānijas, Beļģijas, Norvēģijas, Čehijas, Itālijas, Austrijas, Spānijas, ASV, Anglijas un Īrijas karogus, kā arī dzirdēt visu šo valstu himnas. Mūsu valsts karogu nesa Krišjānis Bite un mūsu valsts delegācija bija viena no iespaidīgākajām, gan lieluma, gan noformējuma ziņā – sarkanbalti, vienoti, priecīgi par to, ka vispār izcīnīta iespēja piedalīties Pasaules čempionātā.
 
Pēdējais gads „Jautrajiem zābaciņiem” bijis darbu un panākumu pārpilns. Aizvadīti 18 labdarības koncerti dažādās Latvijas pilsētās, izcīnītas uzvaras Baltijas, Eiropas un Lietuvas čempionātos un nu arī uzvara Pasaules čempionātā.
 
Tagad ar lepnumu varam teikt, ka esam otro reizi pierādījušu, ka Latvijai ir fantastiska līnijdejotāju komanda – pašai savi 2012.gada Pasaules čempioni!
 
 
Irita Rumbeniece
  Drukāt