Ķekavas novads izstādē „Balttour 2012”

 

Ķekavas novada Tūrisma informācijas centrs kopā ar Salaspils un Baldones novadiem no 10. - 12. februārim piedalījās izstādē „Balttour 2012”.
 
Visus trīs novadus varēja iepazīt stendā B 19 hallē „Apceļo Latviju!”. Stendā katru dienu viesojās liels skaits tūrisma uzņēmumu pārstāvji. Piektdien stendā sevi prezentēja Ķekavas novadpētniecības muzejs, savukārt ar Salaspils novada un Daugavas vēsturi iepazīstināja Daugavas muzejs, bet dienas noslēgumā katram savu svilpaunieku izveidot piedāvāja Svilpaunieku bazārs. Apmeklētājiem bija unikāla iespēja sevi iemūžināt karikatūrās. Šādu iespēju izmantoja arī Ķekavas novada Domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis.
 
Sestdien stendā viesojās Salaspils botāniskais dārzs, kas piedāvāja dažādas izklaides, piemēram, atpazīt augus. Vēl sestdien stendā līdz plkst. 15:00 viesojās ūdens sporta klubs „Kambīze”, kas līdzi atveduši ledus vēja dēli, ar kuru varēja izmēģināt savus spēkus līdzsvara treniņā. Vakarpusē Baldones LU Astrofiskas observatorija aicina iepazīt zvaigznes un planētas.
 
Svētdien turpinājās zvaigžņu un planētu izzināšana, bet pēcpusdienā ar kāpņu golfu iepazīstināja skvoša dārzs un kempings „Zanzibāra”.
 
Katrs stenda apmeklētājs varēja aizpildīt aptaujas anketu par Ķekavas novadu un piedalīties balvu izspēlē, kas notika 2 reizes dienā. Tika izspēlēti dažādi suvenīri ar Ķekavas novada simboliku, kā arī Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūras Dāvanu kartes. Atbildot uz āķīgiem jautājumiem par Baldones novadu, varēja iegūt savā īpašumā Riekstukalna dāvanu karti.
 
Stendā apmeklētāji varēja iegūt Ķekavas, Salaspils un Baldones novadu tūrisma kartes, bukletus, suvenīrus, informāciju par tūrisma objektiem un uzņēmumiem, uzzināt par lielākajiem pasākumiem novados un noskatīties video prezentācijas par tūrisma objektiem un uzņēmumiem.
 
 
Agrita Grīnberga
Tūrisma organizatore
 
 
Foto: Līva Benete
  Drukāt