Ēnu diena Ķekavas novada pašvaldībā

 

15. februārī Ķekavas novada pašvaldībā viesojās skolēni, lai uz vienu dienu kļūtu par kāda pašvaldības darbinieka ēnu un iepazītu sev interesējošo profesiju praktiskā darbā.
 
Ķekavas novada pašvaldība atbalsta biedrības Junior Achievement organizēto Ēnu dienu jau trešo gadu. Šogad pašvaldībā no Ķekavas novada skolām pulcējās 20 skolēni, lai uzzinātu vairāk par Domes priekšsēdētāja, deputātu, pašvaldības policijas, bāriņtiesas, izpilddirektora, attīstības, ceļu uzraudzības, saimniecības, sabiedrisko attiecību, izglītības un vides speciālistu darbu. Ēnot gribētāju skaits ar katru gadu turpina pieaugt.
 
Ēnu dienas ietvaros skolēni tika iepazīstināti ar Domes un pašvaldības struktūru, nodaļu un individuālo darbu, kā arī profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu atbilstoši sagatavoties darba tirgum, veidot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi. Ēnu dienas uzdevums ir iedvesmot skolēnus, paplašināt redzesloku un izpratni par nepieciešamajām iemaņām un prasmēm, lai varētu kļūt par veiksmīgiem, uz sasniegumiem motivētiem uzņēmējiem, nozaru ekspertiem, valsts struktūru speciālistiem un vadītājiem.
 
Izglītības daļas vadītāja vietniece, galvenā speciāliste interešu izglītības,mūžizglītības un jaunatnes lietu jautājumos Linda Zaķe stāsta: „Mēs esam atvērti diskusijai ar jauniešiem, aicinām viņus nākt pie mums ar saviem priekšlikumiem, jo jaunieši veidos mūsu novadu nākotnē. Priecājamies par sadarbību ar skolēniem, viņiem ir daudz jaunu ideju un lietas, ko īstenot. Arī nākošgad ēnot gribētājiem būs iespēja pavadīt dienu Ķekavas novada pašvaldībā, lai gūtu priekšstatu par mūsu ikdienas darbu.”
 
„Pirms tam nezināju, ka Ķekavas novada pašvaldībā ir tik dažādu nodaļu, bija interesanti iepazīties ar katras nodaļas darbību. Ēnojot sabiedrisko attiecību speciālisti, mani ieinteresēja tieši pasākumu organizēšana un Ķekavas novada avīzes sagatavošanas process. Nākotnē, iespējams, vēlēšos strādāt pašvaldībā,” atzīst 8.klases skolnieks Reinis Rupenheits.
 

 
Ēnu diena ir visā pasaulē populārs skolēnu karjeras izglītības pasākums. Latvijas Ēnu diena ir biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) preču zīme. Ēnu dienas laikā skolēni atrod un apmeklē kādu noteiktu darba vietu un vismaz četras stundas vēro ēnu devēja darbu un pienākumus. Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnos radošo potenciālu un uzņēmējspējas jau no pirmajiem skolas gadiem.
 
 
Sagatavoja:
Ķekavas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļas praktikante
Madara Brakše
 

  Drukāt