Atklāj Baložu vidusskolas jauno sporta zāli

 

17. februārī ar Baložu vidusskolas jaunās sporta zāles atklāšanu pilnībā noslēdzas skolas piebūves un sporta kompleksa pirmās kārtas būvniecība, kuras ietvaros izbūvēta sporta zāle, aktu zāle, ēdnīca, deviņi mācību kabineti un ģērbtuves sākumskolas klasēm, kā arī atvērtas divas pirmsskolas grupiņas.
 
Šo projektu sākām realizēt laikā, kad Latvijā bija dziļa krīze. Tobrīd pašvaldībām bija liegta iespēja ņemt kredītus, bet to varēja darīt, ja tika saņemta Finanšu ministra atļauja. Tāpēc pašvaldībai nācās nopietni pierādīt, ka var uzņemties ilgtermiņa saistības. Kā rezultātā Ķekavas novada pašvaldība varēja īstenot Baložu vidusskolas piebūves un sporta kompleksa pirmās kārtas būvniecību, jo tā 2011. gada 8. aprīlī saņēma Finanšu ministra atļauju uzņemties ilgtermiņa saistības projekta pabeigšanai, stāsta Attīstības daļas vadītāja Astrīda Vītola.
 
Lai pabeigtu Baložu vidusskolas piebūves un sporta kompleksa pirmās kārtas būvniecību, aprīlī tika parakstīts ilgtermiņa saistību līgums ar būvfirmu SIA Abora. Projekta autors – SIA EJA.
 
Būvdarbu izmaksas, atbilstoši noslēgtajam līgumam, sastāda 2,4 milj.latu. Kopējās izmaksas ar ilgtermiņa saistībām – 2,8 milj. latu. Uzņēmējs objektā ieguldīja savus līdzekļus un pašvaldība to atmaksā 5 gadu laikā.

 

Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldība
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

 

Foto: Līva Benete, Madara Brakše

 

  Drukāt