Tehniskās jaunrades darbnīcas Ķekavas novadā

 

24. februārī Ķekavas novadā Baložu vidusskolā notika unikālas tehniskās jaunrades darbnīcas novada skolēniem.

 Tehniskās jaunrades darbnīcu mērķis bija rosināt bērnu un jauniešu interesi par tehnisko jaunradi un inženierzinātnēm, kā arī attīstīt teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas robotikas, mehānikas, elektronikas, ķīmijas un citu tehnisko disciplīnu, kā arī dabas zinātņu jomā.
 
 
„Lielākoties skolēnu darbnīcas ir radošas un orientētas uz mākslu, taču šīs darbnīcas krasi atšķiras no jau pierastā, jo uzsvars ir tieši uz tehniskajām zinātnēm. Mūsu novadā šādas tehniskās darbnīcas notika pirmo reizi, taču mēs vēlamies to iedibināt kā tradīciju. Tā ir lieliska iespēja bērniem iepazīties ar tehniskām lietām, jo, kā zināms, jaunieši maz izvēlas eksaktos priekšmetus, tādēļ vēlamies pamudināt un ieinteresēt šajā zinātnē. Ja tehniskās darbnīcas gūs skolēnu atsaucību, tad nākotnē plānosim izveidot šādus pulciņus. Lai kaut ko izvēlētos, tas ir jāizmēģina,” uzskata Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas vadītāja vietniece Linda Zaķe.
 
 
Tehniskās jaunrades darbnīcās bija dažādas izglītojošas un interesantas aktivitātes: 1.- 4. klašu bērni varēja iesaistīties Mazo ķiparu darbnīcā, kur mācījās veidot plastikas figūriņas un vafeļu torņus. 5. – 6. klašu skolēni izgatavoja katapultis un lidmodeļus, bet ar robotiku iepazinās 7.-9. klašu jaunieši. Vidusskolēniem bija iespēja darboties ar diožu paneļiem. Meitenes apguva brošu, piespraužu veidošanu ar diodēm.
 
 
Visu klašu skolēniem bija iespēja pārliecināties par ķīmijas aizraujošo pusi – eksperimentiem, ko varēja aplūkot klātienē. Izgatavotos priekšmetus darbnīcu dalībnieki paturēja sev kā piemiņu.
 
 
Ķekavas novada tehniskās jaunrades darbnīcas organizēja Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes studentu parlamentu.
 
 
Informāciju sagatavoja:
Ķekavas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļas
praktikante Madara Brakše 
 
Foto: Vineta Bērziņa 
 
 

 

  Drukāt