Tiekas pensionāru padome

 

8. martā Ķekavas kultūras namā tikās pensionāru paplašinātā padome, kurā kā viesis piedalījās Ķekavas novada zemnieku saimniecības Valmoniras saimnieks Ilgvars Bite.
 
 
Sarunas ievadā viņš, atsaucoties uz nesen redzēto un piedzīvoto ceļojumā Āzijas valstīs, aicināja pensionārus vairāk pievērsties aktīvākam dzīves veidam, vairāk kustēties, kas ir viens no būtiskiem veselības nosacījumiem. Kā piemēru minot no ceļojuma iespaidiem to, ka kādā apdzīvotā vietā ārā, muzikantam spēlējot, pulcējas garāmgājēji un vienojas kopīgā kustībā, dejā.  
 
 
Tāpat viņš informēja pensionārus par pavasarī gaidāmo pasākumu Valmonirās, kas notiks jau otro gadu un būs veltīts aktivitātēm cilvēku veselībai un labsajūtai, kā uzsvaru liekot uz cilvēka un dabas harmoniju. I.Bite vēlējās uzklausīt klātesošo domas, ko pensionāri vēlētos darīt šajā pasākumā un kādu informāciju gūt. Tikšanās laikā izskanēja interese, piemēram, par ergoterapeita lekciju, uzzināt ko vairāk par akupunktūru.
 
 
Pensionāru tikšanās otrajā daļā pensionāri diskutēja par gaidāmo pensionāru biedrības „Polārblāzma” pilnsapulci un tās darba kārtību, kas notiks šī gada 15. martā plkst. 13.00 Ķekavas kultūras namā.
 
Tikšanās laikā pensionāri tika aicināti arī iesaistīties un palīdzēt Ķekavas novada pašvaldībai apzināt tos laulātos pārus, kas šogad sagaida 50 un vairāk gadu kāzu jubileju. Šos Zelta pārus  pašvaldība iecerējusi godināt īpašā pasākumā oktobrī.  Lai pieteiktu Zelta pārus, nepieciešams aizpildīt anketu pašvaldības klientu apkalpošanas centros Baložos, Ķekavā, Daugmalē vai interneta vietnē www.kekavasnovads.lv.
Vineta Bērziņa   
izdevuma "Ķekavas Novads"redaktore   

  Drukāt