Visā Latvijā norisināsies Eiropas E - prasmju nedēļa

2012. gadā no 26.-30. martam visā Latvijā norisināsies Eiropas E-prasmju nedēļa ar mērķi attīstīt informācijas sabiedrību, veicināt  e-prasmju apgūšanu un popularizēt IKT profesiju.

 
Eiropas e-prasmju nedēļa ir Eiropas mēroga visas sabiedrības informēšanas kampaņa, lai demonstrētu e-prasmju nozīmi darbā, karjeras attīstībā un izaugsmē digitālajā laikmetā. E-prasmju nedēļas mērķis ir ieinteresēt plašāku sabiedrību par e-prasmju apgūšanas un pielietošanas iespējām, informēt par e-pakalpojumiem un citām iespējām, kas pieejamas e-vidē.
 
 
Pirmajā Eiropas e-prasmju nedēļā, kas Latvijā norisinājās 2010. gada martā, piedalījās vairāk kā 20 tūkstoši dalībnieku, tika iesaistīti vairāk kā 100 partneri – ministrijas, nozaru uzņēmumi, pašvaldības, skolas, bibliotēkas, norisinājās 303 dažādi pasākumi visos Latvijas novados. Otrajā Eiropas e-prasmju nedēļā 2011. gada martā piedalījās vairāk kā 41 tūkstoši dalībnieku, tika iesaistīti vairāk nekā 200 partneri – ministrijas, nozaru uzņēmumi, pašvaldības, skolas, bibliotēkas, norisinājās 709 dažādi pasākumi visos Latvijas novados, kā ari bija iespēja pieslēgties interneta tiešraidēm.

 

Eiropas e-prasmju nedēļa Latvijā tiek organizēta Eiropas Savienības organizētās masu informatīvās kampaņas European e-skills week 2012 ietvaros, kas aptvers Eiropas Savienības valstis, kā arī plašāku Eiropu. European e-skills week 2012 organizē Eiropas Savienības Uzņēmējdarbības un Rūpniecības Direktorāts (DG Enterprise and Industry) ciešā sadarbībā ar Digital Europe un European Schoolnet.

 
E-prasmju nedēļas koordinatori Latvijā - Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM).
 
 
  Drukāt