Uzsākta projekta „Ceļmalas infrastruktūras un atpūtas zonu koncepcija” īstenošana

 

Latvijas Transporta Attīstības un Izglītības Asociācija sadarbībā ar Latvijas autopārvadātāju nacionālo asociāciju (LANA), Kauņas Tehnoloģisko Universitāti (Lietuva), Lietuvas nacionālo kravas ekspeditoru asociāciju (LINEKA) uzsāka projekta „Ceļmalas infrastruktūras un atpūtas zonu koncepcija” („Concepts of roadside infrastructure and rest areas”)  īstenošanu Latvijas Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013. ietvaros.
 
Ķekavas novada pašvaldība ietilpst projekta darbības zonā. Projekta mērķis - sniegt tehnisko un metodoloģisko atbalstu transporta infrastruktūras uzlabošanai, drošu stāvvietu un atpūtas vietu izveidei E-ceļu tīklā Latvijas un Lietuvas pārrobežu teritorijā.
 
Par galvenajiem kritērijiem tiek uzskatīti: braucēju un kravu drošība un mobilitāte, pakalpojumu kvalitāte, vides aizsardzība un tūrisma atbalsts.
 
Projekta rezultāti nodrošinās ilgtspējīgu un sabalansētu Latvijas Lietuvas pārrobežu reģionu attīstību un to sasniedzamību, tiks veicināta kravas tranzīta un tūrisma plūsmas palielināšana, radītas papildus darbavietas reģionos, palielināsies nodokļu ieņēmumi pašvaldību budžetos, kuru teritorijās atradīsies attiecīgie transporta infrastruktūras objekti.
  Drukāt