Ķekavas vidusskolas skolēni uzvar konkursā un dodas ekskursijā uz Poliju

 

Piedaloties Polijas vēstniecības, LU Ģeogrāfijas fakultātes un Eiropas Savienības pārstāvniecības rīkotajā konkursā - olimpiādē "Polijas ģeogrāfija un Eiropas Savienība" starp 40 skolām tika izcīnīta 1.vieta. Tāpēc Ķekavas vidusskolas komandai - Mārtiņš Jurciks, Niks Goldmanis, Jānis Dumpis (visi no 11.b), Andris Zeļonka (10.a kl) - un ģeogrāfijas skolotājai Ivetai Urpenai Polijas vēstniecība dāvāja galveno balvu - ekskursiju uz Poliju.
 
Ekskursijā no 12. līdz 16.martam Polijā tika apskatīta Varšava - vēsturiskais centrs, Sacelšanās muzejs, Karaļa pils un Kopernika centrs. Skolēni guva plašu ieskatu pilsētas vēsturiskajos notikumos un arhitektūrā. Ķekavas vidusskolas komanda iepazina arī Krakovu, kurā tika apskatīta karaļa pils, baznīcas, vēsturiskais centrs, gids sniedza plašu stāstījumu par tipisko studentu pilsētu. Tā kā Krakovā atrodas vairāk par 20 universitātēm, tad tika sniegta informācija arī par izglītību Polijā un Krakovā. Visspilgtākie iespaidi bija Veļičkas sāls raktuvēs, kad kāpām pazemē vairāku desmitu metru dziļumā. Smagākais, bet vēsturiski visspilgtākais notikums bija nāves nometņu Aušvicē un Birkenau apmeklējums.

 
Visas grupas vārdā, saku lielu paldies Vēstniecībai, jo baudījām ne tikai tūrisma objektus, bet arī dažādas virtuves - poļu, turku, grieķu un itāļu. Jāpiebilst, ka brauciens bija pilnībā apmaksāts.
 
 
Ķekavas vidusskolas skolotāja Iveta Urpena
  Drukāt