Baltkrievijas pārstāvji iepazīst novadu

 

No 3. – 4. aprīlim iepazīšanās vizītē Ķekavas novadā viesojās arodbiedrības un pašvaldības pārstāvji no Glubokoje pilsētas (Baltkrievija), lai iepazītu Ķekavas novadu, infrastruktūru un pašvaldības darba specifiku, kā arī veidotu sadarbību ar Rīgas reģiona pašvaldības darbinieku arodbiedrību (Baložu pilsētas nodaļu).
 
Vizītes laikā arodbiedrības pārstāvji no Glubokoje pilsētas tikās ar Ķekavas novada Domes vadību un pašvaldības darbiniekiem, kā arī noslēdza līgumu ar Rīgas reģiona pašvaldības darbinieku arodbiedrību ar mērķi veidot ciešāku sadarbību sporta, kultūras, tūrisma, sociālā un veselības jomā, kā arī arodbiedrību darba efektivitātes paaugstināšanā un pieredzes apmaiņā.
 
Ķekavas novada pašvaldība vizītes laikā viesus iepazīstināja ar jaunajiem pabeigtajiem projektiem novadā, kurus jau atzinīgi novērtējuši novada iedzīvotāji.
 
Delegācija apmeklēja pirmsskolas izglītības iestādi „Bitīte”, kas realizēts Publiskās Privātās Partnerības projekta ietvaros un aizsākās vienlaicīgi četrās pašvaldībās – Ķekavā, Mārupē, Ogrē un Tukumā.
 
Pļavniekkalna sākumskolā viesi iepazinās ar Cramo pārvietojamo moduļu sistēmu, kurā izbūvētas papildus klases un mācību kabineti, atrisinot vietu trūkumu sākumskolas skolēniem.
  
Daugmalē delegācija apmeklēja jauno multifunkcionālo sporta un kultūras centru ar baseinu un saieta zāli, kas nodrošina dažādas brīvā laika pavadīšanas iespējas Ķekavas novada iedzīvotājiem. Projekts Multifunkcionāla centra izveide Daugmalē, Daugmales pagastā realizēts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansiālu atbalstu.
 
Delegācija apskatīja arī Baložu vidusskolas piebūvi, jauno gājēju - veloceliņu, kas savieno abus Baložu pilsētas dzīvojamos rajonus – Titurgu un Baložus, Doles – Ķekavas ev.lut. baznīcu, Ķekavas novadpētniecības muzeju un iepazinās ar skvoša dārza Zanzibāra piedāvātajām aktivitātēm, kā arī biedrības "Aktīvai Ķekavai" darbību un realizētajiem projektiem.
 

Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldība
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

 



 

  Drukāt