Atklāj Reģionālās pašvaldības policijas Inčukalna nodaļu

 

12. aprīlī svinīgi tika atklāta Reģionālās pašvaldības policijas Inčukalna novada nodaļa. Tās atklāšanā piedalījās arī Valsts policijas, Ķekavas un Inčukalna novadu Domes pārstāvji.     
 
 
„Reģionālā pašvaldības policija šobrīd darbojas trīs - Ķekavas, Baldones un Inčukalna - novados. Reģionālās pašvaldības policijas Inčukalna nodaļas izveidošana ir liels atbalsts Valsts policijai, jo šobrīd ierobežoto finanšu un cilvēkresursu dēļ Valsts policijas nodaļu ekipāžu skaits ir neliels, bet apkalpošanas teritorijas - lielas, kā rezultātā paildzinās ierašanās laiks notikuma vietā,” uzsver Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.   
 
 
Par nesen pieņemto Inčukalna novada pašvaldības lēmumu iesaistīties šajā sadarbības projektā, kas paaugstinās sabiedrisko drošību Inčukalna novadā, ir gandarīts arī Rīgas galvenās policijas pārvaldes Siguldas iecirkņa priekšnieks Andris Vīgants, kurš arī piedalījās nodaļas svinīgajā atklāšanā.  
 
 
Ieguvēji no šāda sadarbības projekta ir Inčukalna novadu iedzīvotāji, jo viņu dzīvesvietā visu diennakti tiek nodrošināta viena policijas ekipāža, kas uzrauga sabiedrisko kārtību un spēj operatīvi būt sabiedriskās drošības pārkāpuma vietā. Nepieciešamības gadījumos, piemēram, rupju sabiedriskās miera traucēšanas gadījumos, ko izraisa vairāki pārkāpēji (huligānisms, kautiņi utt.), var piesaistīt arī otru ekipāžu, kas uz notikumu ieradīsies 15-20 minūšu laikā no pārējām apkalpošanas teritorijām.
 
 
Atgādinām, ka Reģionālās pašvaldības policijas Inčukalna novada nodaļa jau pirmajās darbības dienās palīdzējusi Valsts policijai atklāt noziegumu.9. aprīlī, patrulējot Inčukalna novadā, policijas darbinieki atrada nozagtu automašīnu, taču autovadītāju diemžēl neizdevās aizturēt. Bet pašvaldības policijas dienesta autotransportā esošo video kameru ieraksti kalpos par labu pierādījumu vainīgās personas saukšanai pie likuma paredzētās kriminālatbildības.
 
 
Vineta Bērziņa,
Izdevuma „Ķekavas Novads” redaktore
 
Foto: no Reģionālās pašvaldības policijas arhīva 

  Drukāt