Izvēlēts uzņēmums saules kolektora uzstādīšanai Sporta aģentūrā

 

 
Ķekavas novada pašvaldības iepirkumu komisija 4. aprīlī pieņēma lēmumu, ka līgums par saules kolektora uzstādīšanu Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras ēkai tiks slēgts ar SIA „Brodera būvuzņēmums”.
 
            Iepirkuma uzvarētājam būs ne tikai jāpiegādā tehnoloģiskās iekārtas Sporta aģentūrai, bet arī tās jāuzstāda un jāieregulē.  
Saules kolektora uzstādīšanas darbi noritprojekta Saules kolektora sistēmas uzstādīšana Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras ēkai siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai ietvaros.
 
            Kā stāsta Sporta aģentūras direktore Dace Cīrule, saules sienu sistēmas uzstādīšana , kas apsildīs un nodrošinās svaiga gaisa plūsmu sporta kluba iekštelpās, ir iespējama, pateicoties piesaistītajiem līdzekļiem no Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta.
 
Pēc viņas teiktā, šāds solis alternatīvo energoresursu izmantošanas virzienā sperts, lai, izmantojot saules starus, samazinātu siltumenerģijas vajadzības sporta kluba telpu apsildīšanai, kas pašvaldībai ļaus ietaupīt līdzekļus par siltumu, kā arī samazinātu kaitīgo izmešu CO2 daudzumu atmosfērā.
 
Ņemot vērā, ka siltumenerģijas sadalījums sporta ēkā nav vienmērīgs, saules apkures sistēmas tehnoloģija risinās gaisa temperatūras izlīdzināšanas problēmas. „Tā nodrošinās ne tikai vienmērīgu siltumu, svaiga gaisa apriti, bet arī vasarā darbosies kā kondicionieris,” skaidro D. Cīrule.
 
Lai nodrošinātu nepieciešamo piesildāmā gaisa daudzumu, plānots uz vienas no sporta kluba ārsienas uzstādīt metāla loksnes melnā krāsā ar laukumu 250 m2 (tām ir augstākā saules enerģijas absorbēšanas spēja), kā arī 20 cm attālumā no ārējās sienas - saules absorbējošos metāla paneļus.
 
Vineta Bērziņa,
izdevuma "Ķekavas Novads" redaktore
  Drukāt