Aicina rūpēties par veselību

 

 
Jau trešo gadu Ķekavas novadā uz Veselības dienu aicināja Ķekavas ambulance un Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar biedrību Solis Tuvāk un Veselības centru 4, rosinot ikvienu apmeklētāju savlaicīgi rūpēties par savu veselību, veikt dažādas profilaktiskās diagnostikas, saņemt speciālistu konsultācijas un piedalīties aerobikas nodarbībā, neaizmirstot par fiziskām aktivitātēm arī ikdienā.
 
14. aprīlī - Veselības dienā ikviens apmeklētājs varēja veikt bezmaksas diagnostikas – noteikt cukura un holesterīna līmeni asinīs, ķermeņa masas indeksu, izmērīt asinsspiedienu, pārbaudīt redzi, izmērīt acs spiedienu, veikt kaulu blīvuma mērījumus, kāju vēnu skrīningu, pēdu datordiagnostiku, ādas dermoskopiju, PSA testu (prostatas asins analīzes), bioenerģijas mērījumus un mamogrāfiju. Ar atlaidi tika piedāvāts veikt dažādas analīzes – asins analīzes, pret ērču encefalīta antivielas, D vitamīns asinīs u.c.
 
Veselības dienu apmeklējām kopā ar meitu, patika plašais pakalpojumu klāsts, ikviens varēja atrast sev interesējošus pakalpojumus, piem., vēnu skrīnings, ārstnieciskais pedikīrs, fiziskās akrivitātes u.c. Lai veiktu kāju vēnu skrīningu bija nepieciešams stāvēt rindā, bet apzinoties, ka šāds pakalpojums Veselības centrā 4 maksā apmēram 25 Ls un šeit to varēja izdarīt bez maksas, mēs izmantojām piedāvāto iespēju. Savukārt stāvēšana rindā radīja iespēju iepazīties ar cilvēkiem un parunāt ar seniem paziņām, stāsta Veselības dienas apmeklētāja Inta Mozule.
 
Pasākuma laikā bija iespēja saņemt arī kardiologa, dermatologa, diētas ārsta, acu ārsta, fizioterapeita, ģimenes ārsta, ginekologa, tehniskā ortopēda, ergoterapeita konsultācijas un uzzināt visu par uztura bagātinātājiem, vitamīniem, dabīgo kosmētiku, masāžām, veselīgām tējām un teipošanu.
 
Lai mudinātu Ķekavas novada iedzīvotājus pievērsties veselīgam un aktīvam dzīvesveidam, Veselības dienas apmeklētāji varēja klātienē izmēģināt fitnesa un aerobikas nodarbības elementus, kas piemēroti visām vecuma grupām un, vingrinājumus pielietojot ikdienā, nodrošina enerģijas lādiņu visai dienai.
 
Paldies visiem Veselības dienas dalībniekiem un apmeklētājiem, kā arī Ķekavas novada sporta skolas mākslas vingrotājām par atraktīvo priekšnesumu.
 
 
Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldība
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa
 
 
  Drukāt