Aktualitātes no biedrības „Partnerības Daugavkrasts”

 
Aktualitātes no biedrības „Partnerības Daugavkrasts”
 
 
Sākoties jaunam gadam, biedrība „Partnerība Daugavkrasts” informē visus Ķekavas novada iedzīvotājus par sekojošām aktualitātēm:
 
Līdz ar izmaiņām Ministru Kabineta Noteikumos un Zemkopības ministrijas lēmumus, par „balto” teritoriju iespējamo pievienošanu Partnerību teritorijām, arī biedrība „Partnerība Daugavkrasts” ir sagatavojusi papildinājumus attīstības stratēģijā, un ir pieņēmusi lēmumu par Baložu pilsētas pievienošanu Partnerības darbības teritorijai. Papildinātā stratēģija ir iesniegta Lauku Atbalsta Dienestā izvērtēšanai, un ar maija sākumu arī Baložu pilsētas iedzīvotājiem būs iespēja izmantot Leader programmas finansējumu vietējās teritorijas attīstībai.
 
2009.gadā, projektu konkursā iesniegtie projekti šobrīd atrodas Lauku Atbalsta Dienestā vērtēšanā, un jau tuvākajā laikā būs zināmi gala rezultāti.
 
Lauku Atbalsta Dienests ir apstiprinājis pieejamo finansējumu ELFLA ( Eiropas Lauksaimniecības Fonda Lauku Attīstībai) ietvaros Leader programmas projektiem 2010.gada periodam – 58 261.78 LVL, t.sk. 10% - Partnerības administratīvajiem izdevumiem. Ar 2010.gada martu tiek uzsākta projektu pieteikumu pieņemšana I. projektu konkursu kārtā. Baložu pilsētas teritorijai pieejamais finansējums būs zināms pēc 2010.gada 1.maija.
 
Lauku Atbalsta Dienests ir apstiprinājis pieejamo finansējumu EZF RP ( Eiropas Zivsaimniecības Fonda Rīcības Plāna) ietvaros 2010. – 2011.gadam – 138 327.53 LVL , t.sk. 10% Partnerības administratīvajiem izdevumiem.
Atgādinām, ka attiecināmās zivsaimniecības teritorijas, kuras var izmantot pieejamo finansējumu EZF programmas ietvaros ir – Katlakalns, Vimbukrogs, Ķekava, Daugmale. Visiem realizētajiem pasākumiem jābūt vērstiem uz zivsaimniecības pasākumiem.
 
Marta vidū Ķekavā, Doles Tautas namā notiks informatīvs seminārs ar Lauku Atbalsta Dienesta pārstāvju piedalīšanos par Leader programmas projektu sagatavošanu un realizāciju. Seminārā piedalīsies arī Ogre, Baldones, Aizkraukles, Salaspils un Stopiņu, Pierīgas, Gaujas partnerības , Rīgas rajona lauku attīstības biedrība.
 
Konsultācijas iespējams saņemt, darbadienās (izņemot piektdienas), Gaismas ielā 19, k.9, Ķekava, piektdienās un darba dienu vakaros, kā arī visā pārējā laika – rakstot uz e-pastu: maris.belovs@kekava.lv vai maris.ozolins@kekava.lv, kā arī zvanot – 26194118.
 
Māris Belovs
Partnerība Daugavkrasts
valdes priekšsēdētājs
  Drukāt