Sekmīgi noslēdzies ALFAS kurss

 

Ar skaistām svinībām 6.maijā Doles tautas namā noslēdzās Ķekavas Alfas kurss, ko organizēja Doles – Ķekavas evaņģēliski luteriskā draudze un kurss ilga jau no 3.februāra, ik piektdienas vakaru pulcējot ap 35 dažāda vecuma interesentus. Svinību gaitā kursa dalībniekus un viesus iepriecināja mūziķi no Torņakalna baznīcas ģitārista Kaspara Zemīša vadībā, bet uzrunu sacīja mācītājs Raivis Martinsons. Tika arī kopīgi dziedāts, baudīts svētku mielasts, izdalītas apliecības, teiktas pateicības un stāstīti joki. Varēja noskatīties nelielu prezentāciju par Alfas kursu, kā arī kopā ielūkoties kursa laikā uzņemtajās fotogrāfijās.
 
Alfas kurss ir 15 nodarbību cikls, kas iepazīstina ar kristīgās ticības pamatiem un ir ieguvis popularitāti visā pasaulē, vairākus gadus pazīstams arī Latvijā. Vieniem šī bija iespēja atsvaidzināt zināšanas vai padziļināt savu ticību, izpratni par kādiem kristīgās dzīves svarīgiem aspektiem, citiem pārkāpt pāri kādiem aizspriedumiem, stereotipiem, vēl kādam – jau apzināts solis pretim iesvētību solījumam draudzē. Alfas kurss – tās nav tikai saistošas lekcijas, bet arī sadraudzība savā starpā brīvā, saviesīgā un neformālā gaisotnē, baudot cienastu, dalīšanās savos uzskatos un pieredzē, iespēja uzdot jautājumus un kopīgi meklēt uz tiem atbildes. Īpašs notikums katrā Alfas kursā ir viena nedēļas nogale, kad dalībnieki tiek aicināti uz izbraukuma lekcijām. Kopīgi pavadītais laiks ārpus ierastās vides kļūst par vienu no spilgtākajiem dalībnieku iespaidiem visā kursa gaitā.
 
Ieskatam arī pāris Alfa kursa dalībnieku pārdomas:
 
Maija: „Par Dievu, baznīcu zināju tik daudz, ka vecmāmiņa bērnībā Tēvreizi bija iemācījusi. Četrreiz mūžā biju bijusi dažādās baznīcās uz svētku, bērnu un laulību dievkalpojumiem. Reizēm skaisti, reizēm nesapratu, ko saka. Iekšējā balss aicināja uzzināt vairāk, saprast, kas tas īsti ir, kāpēc, kā, ko? Pēdējos gadus ļaujos dzīves plūdumam, tveru piedāvātās iespējas un īstajā laikā un vietā Ķekavā sākās Alfa kurss. Aizgāju mazliet skeptiski noskaņota, kā jau vairums cilvēku, kuru izpratne par baznīcu, Dievu ir masveida stereotipu līmenī, taču līdz šim neesmu izlaidusi nevienu lekciju. Pirmā mācība man – noklausies līdz galam, pirms izdari secinājumus. Otrā - klausies un uztver brīvi, bez personīgā vērtējuma (tas mēdz nevajadzīgi traucēt). Treškārt, atceries, ka katrs stāstītājs ir tikai cilvēks, un ka vārds spēj izteikt tikai mazu daļiņu no bezgalīgā informācijas kopuma. Sadzirdēt, sajust arī to, kas paliek starp vārdiem, atvērties un izmēģināt pielietot iegūtās zināšanas jau šodien. Vēlu ikvienam noticēt, riskēt un rīkoties, lai attīstītos un pilnveidotos. Katram savs ceļš ejam, taču Dievs ir bezgalīgs, tas ir ikvienā no mums. Alfa kurss palīdzēja man līdz galam noticēt un sajust to. Vēlu ikvienam sajust bezgalīgo mīlestību, kas mums dota. Pateikties par to un dāvāt to otram. Paldies par visu, ko esmu saņēmusi. Paldies visiem par sastapšanos, par kopīgi vairoto labestību, mīlestību, gaišumu un ticību.”
 
Maira: „Alfa kurss ir iespēja ikvienam paplašināt redzesloku. Nekristietim varētu būt vērtīgi dzirdēt, par ko tad īsti domā un runā kristieši, jo cilvēkiem, kas baznīcā neiet, nereti ir izveidojušies nepareizi streotipi par to. Nedēļas nogalē Saldū piedzīvoju brīnišķīgu mieru, izraušanos no ikdienas steigas. Galvenais – nepazaudēt to ikdienā. Atmosfēra bija līdzīga kā Ziemassvētkos – kad atveras sirdis un gribas dalīties mīlestībā, patiesumā un gaismā ar citiem. Tā vien liekas, ka Gregorskola ir tā vieta, kur eņģeļi dzīvo visu gadu. Un, kad tu tur nonāc, viņi atslēdz tavu sirdi. Ja tev ir sāpe, problēma, tad tevi uzklausīs, palīdzēs. Tas nav amerikāniskais „How are you?” princips, kad it kā jautā, kā tev iet, bet ar domu – tikai nesāc stāstīt, kā tev patiesām iet!”
 
Paldies visiem, kas pielika savu roku un sirdi, lai šis kurss Ķekavā varētu notikt, paldies Doles Tautas nama vadībai un dežurantēm par atvēlētajām telpām, Ķekavas katoļu un vasarsvētku draudzei par garīgo un SIA „Bambaleo” – par materiālo atbalstu, paldies visiem lektoriem par saturīgajām lekcijām, Elīnai Starķei un pārējām meitenēm par muzikālo vadību un ikvienam kursa dalībniekam par atsaucību un ieinteresētību! Uz tikšanos nākamajā Alfas kursā!
 
 
Antra Martinsone
  Drukāt