Izdots jauns albums ar diriģenta Arvīda Platpera un vīru kora „Ķekava” piedalīšanos

 

3. maija vakarā Rīgas Latviešu biedrības nama Līgo zālē notika svinīga Maestro Raimonda Paula dziesmu albuma "A cappella" prezentācija, ko izdevusi kompānija "Mikrofona ieraksti". Tajā skan skaistas un romantiskas iemīļotā komponista dziesmas, ko diriģenta Arvīda Platpera vadībā iedziedājuši gan jauktie, gan sievu un vīru kori.
 
Albumā "A cappella"A. Platpers apkopojis mazpazīstamu Raimonda Paula mūziku koriem. Šis albums ir īpašs arī ar to, ka tajā nedzird nevienu mūzikas instrumentu, skan tikai kora dziedātāju balsis, ko pasaulē vērtē kā visskaistāko instrumentu un kas ir neatkārtojams. Katra cilvēka dziedājums ir unikāls un līdz ar to šī kompaktdiska ieraksts ir unikāls.
 
Dziesmu albums ir sveiciens svētkos arī mūsu valstij un brīvībai, jo tika prezentēts dienu pirms Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienas.
 
Albuma prezentācijas dienā "Līgo zālē" uz svinīgo prezentāciju bija pulcējušies albuma veidotāji un viesi. Svētku viesu vidū bija arī Ķekavas novada Domes pārstāvji, kuru vārdā mūzikas albuma veidotājus sveica Ķekavas novada Domes priekšsēdētājas Roberts Jurķis.
 
Pasākumā emocionālās Raimonda Paula dziesmas diriģenta Arvīda Platpera vadībā izpildīja vīru koris "Absolvents" un "Ķekava".
 
 
Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
 
 
  Drukāt