Kaimiņu pašvaldības dalās pieredzē

     

IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ!

  

9. maijā Ķekavas novadā projekta „Kvalitatīvāka Mārupes novada pašvaldības darbinieku iesaiste Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu īstenošanā” ietvaros notika pieredzes apmaiņas pasākums starp Mārupes novada un Ķekavas novada pašvaldībām, lai dalītos pieredzē, uzzinātu aktualitātes novados un izvirzītu idejas iespējamo kopīgo projektu realizācijai.

 
Vizītes pirmajā daļā viesi no Mārupes novada iepazinās ar Ķekavas novada pašvaldības darbu, par ES un citu finanšu resursu piesaisti, starptautisko sadarbību, jaunumiem izglītībā, dokumentu apriti, sabiedrisko drošību un citiem svarīgiem jautājumiem.
 
Otrajā daļā pieredzes apmaiņa notika 6 darba grupās, kur speciālistiem bija iespēja diskutēt par konkrētākiem savas darba specifikas jautājumiem. Ņemot vērā pārrunātos jautājumus un aktualitātes, iespējams nākotnē taps kopīgi realizēti projekti.
 
Vizītes noslēgumā Mārupes novada delegācija devās ekskursijā pa novadu, lai klātienē apskatītu jaunākos realizētos projektus, piem., Baložu vidusskolas piebūvi, Daugmales multifunkcionālo centru, Baložu veloceliņu, PII „Avotiņš”, kā arī viesiem bija iespēja apmeklēt un izzināt kafijas ražotnes SIA „Melnā kafija” darbu.
 
Darbinieki ļoti pozitīvi novērtēja šādu iespēju dalīties pieredzē, kā arī guva priekšstatu kā līdzīgus jautājumus risina kaimiņu pašvaldība. Pieredzes apmaiņa deva arī ieguldījumu turpmākam darbam, jo speciālisti vienojās par tikšanos mazākās grupās tuvākajā nākotnē, stāsta Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektora vietniece p.i. Astrīda Vītola.

  

Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
 
 
Foto: Vineta Bērziņa
Izdevuma "Ķekavas Novads"  redaktore  
 
 
  Drukāt