Baložu pilsētas bibliotēka aicina izmantot pakalpojumus mūsdienīgi

 

Aicinām Ķekavas novada bibliotēku esošos un topošos lasītājus izmantot e-kopkataloga piedāvātās iespējas un novadpētniecības datu bāzi Novads!
 
Kopš 2010.g. Baložu pilsētas bibliotēkā tiek veidots visām novada bibliotēkām kopīgs elektroniskais katalogs, kurā atrodama informācija par Baložu pilsētas, Daugmales, Katlakalna un Ķekavas pagasta bibliotēku krājumiem. Līdz ar to Ķekavas novada iedzīvotājiem visa bibliotekārā informācija ir pieejama vienuviet.
 
Lai pārliecinātos, vai bibliotēkā ir jums nepieciešamā grāmata, nav obligāti jānāk uz bibliotēku to noskaidrot. Ķekavas novada bibliotēku e-katalogs ir pieejams no jebkura datora ar interneta pieslēgumu visā pasaulē. Tā interneta adrese ir https://balozi.biblioteka.lv/Alise/lv/home.aspx  vai arī tas ir pieejams Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūras mājas lapā www.parkulturu.lv  katras bibliotēkas sadaļā.
 
Ieejot katalogā, iespējams pašam veikt literatūras meklēšanu un redzēt, kurās bibliotēkas vēlamā grāmata atrodas, vai tā ir uz vietas, vai kādam jau izsniegta un kad būs pieejama.
 
Katrs lasītājs savā novada bibliotēkā var saņemt lietotāja vārdu un paroli (līdzīgi kā e-pastam).
 
Jūs ievadāt savu lietotāja vārdu un paroli un jums rodas iespēja attālināti:
*       Pasūtīt jūsu izvēlēto grāmatu vai iestāties rindā, ja tā kādam lasītājam jau izsniegta;
*       Apskatīt savu lietotāja statusu – izsniegtās grāmatas, to atdošanas termiņu;
*       Lūgt grāmatu pagarinājuma termiņu.
 
Viena no e-kataloga sastāvdaļām ir novadpētniecības datubāze Novads, ko Baložu bibliotēka veido kopš 2005.gada. Tajā tiek iekļauti ar novadu un tās iedzīvotājiem, institūcijām, uzņēmumiem, ievērojamām vietām, pasākumiem u.c. saistīti raksti no avīzēm (arī vietējām) un žurnāliem. Tajā ir ne vien jaunāko, bet arī agrāko gadu informācija, piem., par Baložiem ir raksti no 1946.gada. 
 
Kataloga labajā pusē atrodama saišu kolekcija. Ja izvēlēsieties sadaļu Baloži attēlos, varēsiet apskatīt Baložu ciematu 60.-to gadu fotogrāfijās. Sadaļā Baložu vēsture presē varat izlasīt avīžu rakstus par Baložiem, kas tika publicēti dažādos laikrakstos no 1946.gada.
 
Sadaļās Novadnieki nokļūsiet pie rakstiem par ievērojamiem novadniekiem, kā arī bibliotēkas intervijām ar Baložu iedzīvotājiem un iestāžu vadītājiem, kas saistās ar pilsētas vēsturi, ciemata celtniecību un izveidi.
 
Kļūstot par Ķekavas novada galveno bibliotēku 2009.gadā, ir paplašināts Novada datubāzes teritoriālais aptvērums – Baložu bibliotēka apraksta elektroniski visus pieejamos rakstus presē par Ķekavas novadu. Novada datubāzē šobrīd ievadīti vairāk kā 4300 ieraksti.
 
Ja nepieciešams, bibliotēkas darbinieces parādīs un iemācīs, kā pareizi darboties e-katalogā. (Baložu pilsētas bibliotēkas tālr. - 67917775). Palīdzību automatizētiem lietotājiem skatīt šeit.
 
 
 
Ināra Silvāne
Baložu pilsētas bibliotēkas
sistēmbibliotekāre
 
Fotogrāfijas autore: Velga Kūkuma
  Drukāt