Olimpiešu svētkos sveic audzēkņus un pedagogus

 

Ceriņu un kastaņu ziedēšanas laikā, 24. maijā, Ķekavas novada pašvaldība pulcēja labākos novada audzēkņus un viņu pedagogus, lai sveiktu viņus ar sasniegumiem mācību priekšmetu olimpiādēs, sportā, valsts un starptautiskajos konkursos.

 
Kopumā olimpiešu svētkos Doles Tautas namā pulcējās vairāk kā 200 skolēnu un pedagogu, kuri saņēma atzinīgus vārdus un Ķekavas novada domes vadības rokasspiedienu par mērķtiecību, centību un ieguldījumu, startējot gan vietējos, gan starptautiskos pārbaudījumos, kā arī par skolēnu veiksmīgu sagatavošanu šim startam.    
 
 
Par augstiem sasniegumiem valsts un starptautiskajos konkursos un mācību olimpiādēs svinīgajā pasākuma naudas balvu saskaņā ar Ķekavas novada domes noteikumiem saņēma 38 audzēkņi, tostarp, trīs komandas – puišu komanda no Ķekavas vidusskolas un divas meiteņu no Ķekavas novada sporta skolas, kā arī 16 pedagogi par audzēkņu gatavošanu dalībai šajos pārbaudījumos. Bet pārējie saņēma atzinības rakstus un balvas par veiksmīgu dalību dažādās aktivitātēs.
 
 
Olimpiešu svētkos pedagogus un skolēnus sveica Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš un Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš. Uzrunājot klātesošos, pašvaldības pārstāvji mudināja bērnus un jauniešus arī turpmāk paplašināt savus zināšanu apvāršņus, jo Latvijas nākotnes attīstības garants ir zinoša un izglītota sabiedrība. Savukārt pedagogiem viņi pateicās par ieguldījumu savu audzēkņu skološanā un zināšanu pilnveidē.  
 
 
Muzikālu priekšnesumu olimpiešu svētku dalībniekiem dāvāja grupa "The Affternoon", kurā muzicēja arī divi mūziķi no mūsu novada - Ķekavas vidusskolas audzēkņi.  
 
 
Ar labāko audzēkņu un pedagogu sasniegumiem plašāk var iepazīties interneta vietnē kekavasnovads.lv sadaļā Izglītība.
 
 
Olimpiešu svētkus rīkoja Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa.
 
 
 
Foto un teksts: Vineta Bērziņa,
Izdevuma „Ķekavas Novads” redaktore

  Drukāt