Ķekavas novadā apskatāma foto izstāde „Valsts Robežsardzes aviācijai 20 gadi”

 

Šī gada 1. jūnijā Ķekavas novada tirdzniecības centrā „Liiba” atklāta foto izstāde „Valsts Robežsardzes aviācijai (VRS) 20 gadi”, kurā atspoguļota VRS aviācijas attīstība un darbība 20 gadu laikā – sākot ar 1992. gadu, kad pirmie lidaparāti bija motodeltaplāni, kurus izmantoja līdz 2002. gadam. Savukārt 2008. gada 1. martā tika izveidota patstāvīga VRS struktūrvienība - Valsts robežsardzes Aviācijas pārvalde.
 
Uz izstādes atklāšanu bija ieradušies VRS Aviācijas un Galvenās pārvaldes amatpersonas, T/C „Liiba” administrācijas un Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji, kā arī Baltijas kara - vēstures žurnāla „Baltfort” galvenais redaktors Jurijs Melkonovs.
 
Pasākuma atklāšanā uzrunu teica Aleksandrs Svirskis – bijušais robežsardzes darbinieks, viens no lidaparātu izmantošanas Valsts robežas apsardzībā idejas pamatlicējiem un VRS Aviācijas attīstības veicinātājiem. Vija Enikova, VRS Aviācijas pārvaldes priekšnieka palīdze, klātesošiem pastāstīja par Aviācijas pārvaldi, tās galvenajiem uzdevumiem un izteica pateicību par iespēju izstādīt fotogrāfijas tās organizatoriem – VRS Galvenajai pārvaldei un T/C „Liiba”.
 
VRS sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore Jevgēnija Pozņaka stāsta, ka izstāde izvietota tieši Ķekavā, pateicoties T/C „Liiba” atsaucībai, un tā būs apskatām līdz 30.jūnijam.
 
VRS Aviācijas pārvaldes galvenie uzdevumi ir nodrošināt valsts robežas, tai skaitā jūras, uzraudzība no gaisa, veikt meklēšanas un glābšanas operācijas, kā arī sniegt atbalstu citām Iekšlietu ministrijas iestādēm.
 
 
Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
 
 
 
  Drukāt