Notiks konference „Ķekavas novada iedzīvotāju kultūras vajadzības un to loma novada kultūrtelpas attīstībā"

 

Ķekavā norisināsies zinātniski praktiskā konference „Ķekavas novada iedzīvotāju kultūras vajadzības un to loma novada kultūrtelpas attīstībā”
 
Š.g. 20.jūnijā Doles Tautas namā norisināsies zinātniski praktiskā konference, kurā tiks apkopoti un prezentēti valsts pētījumu programmas „Nacionālā identitāte” projekta „Nacionālā identitāte un rīcībspēja” ietvaros veiktā pētījuma „Ķekavas novada iedzīvotāju kultūras vajadzības un to loma novada kultūrtelpas attīstībā” rezultāti. Pētījums tapa pēc Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūras iniciatīvas sadarbībā ar Latvijas Universitātes Socioloģijas nodaļas studentiem. Laikā no 15.februāra līdz 31.maijam tika intervēti ~400 novada iedzīvotāji, kuriem tika uzdoti jautājumi par kultūras patēriņa paradumiem Ķekavā un ārpus tās, noskaidrota Rīgas tuvuma ietekme uz kultūras pasākumu patērēšanu Ķekavā, iedzīvotāju apmierinātību ar pieejamajiem kultūras pasākumiem novadā u.c., kā arī tika izmantoti citi datu ieguves veidi – veikti novērojumi kultūras pasākumu norises laikā, intervēti novada kultūras iestāžu darbinieki.
 
Jāuzsver, ka pētījums tika veikts LU Socioloģijas nodaļas studentu mācību prakses darba ietvaros, tādējādi topošajiem sociologiem ļaujot tuvāk iepazīties ar sava aroda specifiku, bet Kultūras aģentūrai iegūstot vērtīgu esošās situācijas novērtējumu, kas ļaus vēl rūpīgāk un ar izpratni realizēt novada iedzīvotāju vēlmes un intereses kultūras jomā.
 
Piedalīties konferencēt tiek aicināts ikviens Ķekavas novada iedzīvotājs, bet īpaši gaidīti būs Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūras, pašvaldības darbinieki, kolektīvu vadītāji un visi citi interesenti, kuru darbs vistiešākajā veidā ir saistīts ar kultūras norisēm novadā.
 
Ar konferences programmas darba versiju iespējams iepazīties šeit> 
 
Projektu vadītājs
Reinis Zobens
  Drukāt