Ķekavas novada pašvaldībā viesojas Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko

 

6. jūnijā Ķekavas novada pašvaldībā darba vizītē bija ieradies Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko, lai tiktos ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Robertu Jurķi un pārrunātu pašvaldības pieredzi un sadarbības iespējas ar Baltkrieviju, kā arī Ķekavas novada uzņēmumu attīstībai svarīgus jautājumus.
 
Vizītes laikā abas puses pārrunāja līdzšinējo Ķekavas novada pašvaldības sadarbību ar Braslavas rajonu Baltkrievijā, kā arī uzņēmējdarbības attīstības jautājumus un iespējamo atbalstu uzņēmējiem.
 
Vizītes ietvaros Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko un Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji apmeklēja AS „Putnu fabriku Ķekava”,kur iepazinās ar putnu fabrikas darba specifiku un produkciju. Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko aicināja AS „Putnu fabriku Ķekava” izmantot vēstniecības resursus un sadarboties produktu sertificēšanas jautājumos, darbinieku apmācību organizēšanā, stažēšanās jomā un sadarbības partneru kontaktu dibināšanā.
 
Tikšanās rezultātā ar vēstnieku tika panākta vienošanās organizēt tikšanos Ķekavas novada uzņēmējiem, kurā piedalītos Vēstniecības pārstāvji, lai informētu par Baltkrievijas tirgus iespējām un atbalstu uzņēmējiem.
 
Jau iepriekš ziņots, ka Nodomu protokols starp Ķekavas novada Domi un Braslavas rajona izpildkomiteju parakstīts 2010. gada 30. septembrī par sadarbību ekonomikas, tirdzniecības, kultūras, izglītības, veselības, sporta un vides aizsardzības jomās, kā arī ES projektu īstenošanā.
 
 
Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
 
  Drukāt