Izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursu

 

“Partnerība Daugavkrasts” izsludina atklātu projektu iesniegumu konkursa 6.kārtu Lauku attīstības programmas 413. pasākuma ietvaros “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā”.
 
Projektu iesniegumus pieņems no 2012.gada 21.jūnija līdz 2012.gada 23.jūlijam.
 
 Projektu iesniegumu iesniegšanas adrese un vieta kur var iepazīties ar vietējo attīstības stratēģiju:
  • “Partnerība Daugavkrasts”, Meistaru iela 43, „Ērgļi – 1”, Valdlauči, Ķekavas novads, LV-1076, darbadienās no 17:30 – 20:00,
  • vai Ķekavas novada pašvaldībā, Gaismas ielā 19, k-9, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123, 14.kabinetā.
 
Pārējā laikā projektu iesniegšanu saskaņot iepriekš telefoniski, pa tālruni – 26194118, vai rakstot uz e-pastu: maris.belovs@gmail.com.
 
Elektroniski ar stratēģiju var iepazīties – www.lad.gov.lv. Projektu pieņemšanas beigu termiņš – 2012.gada 23.jūlijs, plkst.19.00. Projektu iesniegumus var iesniegt arī elektroniska dokumenta formā, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā, projekta iesniegums nosūtāms Lauku atbalsta dienestam uz e-pastu lad@lad.gov.lv.
Kontaktpersona – Māris Belovs, e-pasts: maris.belovs@gmail.com. Tālrunis – 26194118.
 
2012. gadā pieejamais finansējums ir 184 814.14 LVL.
 
413.pasākums “Lauku ekonomikas dažādošana dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijās”
Pasākuma „Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” 6.1.aktivitāte „Iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un program­mu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana un infrastruktūras izveide pakalpojumu pieejamībai, kvalitātei un sasniedzamībai vietējiem iedzīvotājiem”.
 
Rīcība. 1.1.1. Jaunu pakalpojumu attīstība un esošo pieejamības un kvalitātes uzlabošana.
 Pieejamais finansējums 5700.86 LVL
Mērķis – atbalstīt jaunu pakalpojumu izveidi un attīstību Partnerības teritorijā, kā arī esošo pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošana, veicinot iedzīvotāju ekonomisko aktivitāti.
Piedāvātie risinājumi: Rīcības ietvaros tiks atbalstīti pasākumi saistībā ar jaunu pakalpojumu sniedzēju (t.sk. uzņēmumu) veidošanos un esošo attīstību veicinot iedzīvotāju nodarbinātību. Atbilstoši pasākuma „Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” 6.1.aktivitātei „Iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana un infrastruktūras izveide pakalpojumu pieejamībai, kvalitātei un sasniedzamībai vietējiem iedzīvotājiem”..
 
413.pasākums “Lauku ekonomikas dažādošana dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijās”
Pasākuma „Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” 6.2.aktivitāte „Iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana un infrastruktūras izveide sabiedrisko aktivitāšu (tajā skaitā apmācību un interešu klubu, kultūras, vides aizsardzības, sporta un cita brīvā laika pavadīšanas aktivitāšu) dažādošanai vietējiem iedzīvotājiem”.
 
Rīcība: 2.1.1. Amatniecības, netradicionālās lauksaimniecības un nelauksaimniecisko uzņēmējdarbības veidu prasmju nodošanas interesentiem, radošo darbnīcu attīstība un demonstrējumu pieejamības veicināšana, sociālās aprūpes un veselības aizsardzības infrastruktūras elementu un to pieejamības attīstība, veicināt veselīgu brīvā laika pavadīšanas veidu attīstība
 
Pieejamais finansējums: 35 769.85 LVL
 
Mērķis – amatniecības, radošo demonstrējumu saimniecību un nelauksaimniecisko uzņēmējdarbības veidu un prasmju attīstība Partnerības teritorijā, sociālās aprūpes un veselības aizsardzības infrastruktūras izveide Partnerība teritorijā, jaunu sociālo pakalpojumu izveide, veselīga dzīvesveida popularizēšana un veselīga brīvā laika pavadīšanas iespēju nodrošināšana Partnerības teritorijā.
 
Piedāvātie risinājumi: Rīcības ietvaros tiks realizēts pasākumu komplekss saistībā ar sociālās aprūpes un veselības aizsardzības infrastruktūras elementu attīstību un pieejamības uzlabošanu, veselīga brīvā laika pavadīšanas veidu veicināšanu: a) izziņas un mācību taku ierīkošana; b) īpašu laukumu vai vietu ierīkošana pastaigām ar suņiem; c) jaunu bērnu rotaļu laukumu ierīkošana visās apdzīvotās vietās partnerības teritorijā, paplašinot bērnu rotaļu un sporta laukumu tīklu, esošo bērnu rotaļu un sporta laukumu labiekārtošana; d) bērnu, jauniešu un veco ļaužu dienas centru izveidošana; f) jaunu sociālās aprūpes un medicīnas pakalpojumu sniegšanas centru izveidošana. Rīcības ietvaros tiks atbalstītas iedzīvotāju aktivitātes, kas saistītas ar radošo darbnīcu, meistardarbnīcu, mācību klašu un demonstrācijas teritoriju izveidi, iekārtošanu un aprīkošanu, saistībā ar amatniecību, kokapstrādi, metālapstrādi, akmens apstrādi un nelauksaimnieciskajiem uzņēmējdarbības veidiem, popularizējot, no vienas puses, tradicionālos nodarbošanās veidus šajā reģionā un, no otras puses, veicinot lauku iedzīvotāju nodarbošanās daudzveidību.
 
 
Rīcība: 2.1.2. Attīstīt iedzīvotāju kolektīvās sabiedriskās aktivitātes, veicināt nevalstisko organizāciju administratīvās kapacitātes stiprināšanu
Pieejamais finansējums: 45 332.70 LVL
Mērķis – atbalstīt iedzīvotāju kolektīvās aktivitātes, veicināt nevalstiskā sektora attīstību un administratīvo kapacitāti.
Piedāvātie risinājumi: Rīcības ietvaros tiks realizēts pasākumu komplekss saistībā ar iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegādi un uzstādīšanu un infrastruktūras izveidi iedzīvotāju kolektīvo sabiedrisko aktivitāšu veicināšanai, piemēram, apskaņošanas iekārtu iegāde, pamatlīdzekļu iegāde izstāžu, koncertu, festivālu organizēšanai (podesti, paletes, skatuves (mobilās), krēsli u.c.)
  
Pasākuma „Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” 6.2.aktivitāte „Iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana un infrastruktūras izveide sabiedrisko aktivitāšu (tajā skaitā apmācību un interešu klubu, kultūras, vides aizsardzības, sporta un cita brīvā laika pavadīšanas aktivitāšu) dažādošanai vietējiem iedzīvotājiem”.
 
Rīcība 3.1.1. Dabas un kultūras mantojuma aizsardzība, sakopšana un izmantošana, vides aizsardzības pasākumu kvalitātes uzlabošana
 
Pieejamais finansējums: 61 858.04 LVL
 
Mērķis – saglabāt un popularizēt unikālo dabas un kultūras mantojumu, kā Partnerības teritorijas etniskās identitātes nesēju.
Piedāvātie risinājumi: Rīcības ietvaros tiks realizēti pasākumi saistībā ar: a) ūdeņu piekrastes sakopšanu, veidojot rekreācijai pievilcīgu ainavu; b) ainavu renovācijas/rekonstrukcijas pasākumiem partnerības teritorijā; c) dabisko mežu un purvu ainavisko vērtību iekļaušanu tūrisma maršrutos; d) skatu punktu labiekārtošanu; e) putnu ligzdošanas vietu aizsardzību, putnu vērošanas sacensību popularizēšanu, putnu barotavu uzstādīšanu ziemā, putnu būrīšu izgatavošanu un uzstādīšanu; f) dižkoku stāvokļa uzraudzību un aizsardzību, jaunu dižkoku apzināšanu. Rīcības ietvaros tiks ierīkotas pastaigu takas, tās tiks ierīkotas un labiekārtotas gar ūdeņiem, līdz kultūrvēsturiskajiem pieminekļiem, apskates vietām, sabiedriskajiem objektiem, tādējādi veicinot veselīgu brīvā laika pavadīšanu iedzīvotājiem un veicinot tūrisma attīstību. Rīcības ietvaros tiks izgatavotas un uzstādītas informatīvās un norādes zīmes, kartes un shēmas par tūrisma objektiem, kultūrvēsturiskajām un dabas vērtībām, apskates objektiem, sabiedriskajām vietām partnerības teritorijā. Papildus Rīcības ietvaros paredzēta kultūras mantojuma un kultūras iestāžu rekonstrukcija, renovācija un būvniecība (piemēram – bibliotēkas telpu renovācija, muzeja telpu renovācija, kultūras un saieta namu rekonstrukcija.
     
Pasākuma „Konkurētspējas veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” 3.1.aktivitāte „Iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana, infrastruktūras izveide lauksaimniecības produktu ražošanai un pirmapstrādei, tai skaitā pašu saražotās produkcijas iepakošanai, kā arī ilggadīgo augļkopības kultūraugu (izņemot zemenes) stādu iegāde, stādījumu balstu sistēmu, žogu un žogu balstu iegāde, uzstādīšana un stādījumu ierīkošana”.
 
Rīcība 1.1.2. Atbalsts lauksaimniecības produktu ražošanai un pirmapstrādei, kā arī ilggadīgo augļkopības kultūraugu stādu iegāde, stādījumu balstu sistēmu, žogu, žogu balstu iegāde, uzstādīšana un stādījumu ierīkošana
 
Pieejamais finansējums: 18 076.34 LVL
 
Mērķis: attīstīt lauksaimniecības produktu ražošanu un pirmapstrādi, kā arī ilggadīgos augļkopības kultūraugus biedrības „Partnerība Daugavkrasts” darbības teritorijā.
 
Piedāvātie risinājumi: Rīcība paredzēta lauksaimniecības produktu ražošanas un pirmapstrādes, kā arī ilggadīgo augļkopības kultūraugu attīstīšanai nepieciešamās infrastruktūras izveidei un materiāltehniskās bāzes nodrošināšanai Ķekavas novada teritorijā. Tās ietvaros jāpalielinās lauksaimniecības infrastruktūras un materiāltehniskās bāzes nodrošinājuma līmenim, jāattīstās lauksaimniecības uzņēmumu saimnieciskajai darbībai un konkurētspējai. Rīcība paredzēts iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana un infrastruktūras izveide lauksaimniecības produktu ražošanai un pirmapstrādei, ieskaitot pašu saražotās produkcijas iepakošanai, kā arī ilggadīgo augļkopības kultūraugu (izņemot zemenes) stādu iegāde, stādījumu balstu sistēmu, žogu, žogu balstu iegāde, uzstādīšana un stādījumu ierīkošana.
 
Pasākuma „Konkurētspējas veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” 3.2.aktivitāte „Iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana, infrastruktūras izveide lauksaimniecības produktu pārstrādei un pirmapstrādei mājas apstākļos, ieskaitot pašu saražotās produkcijas iepakošanai”
 
Rīcība 1.1.3. Atbalsts lauksaimniecības produktu pārstrādei un pirmapstrādei mājas apstākļos
 
Pieejamais finansējums: 18 076.35 LVL
 
Rīcības mērķis – attīstīt lauksaimniecības produktu pārstrādi un pirmapstrādi mājas apstākļos biedrības „Partnerība Daugavkrasts” darbības teritorijā
 
Piedāvātie risinājumi: Rīcība paredzēta lauksaimniecības produktu pārstrādes un pirmapstrādes attīstīšanai nepieciešamās infrastruktūras izveidei un materiāltehniskās bāzes nodrošināšanai Ķekavas novada teritorijā. Tās ietvaros jāpalielinās lauksaimniecības infrastruktūras un materiāltehniskās bāzes nodrošinājuma līmenim, lauksaimniecības produktu pārstrādei mājas apstākļos, pievienojot lauksaimniecības produktiem pievienoto vērtību. Rīcībā paredzēts iekārtu, tehnikas, aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmu nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana un infrastruktūras izveide lauksaimniecības produktu pārstrādei un pirmapstrādei mājas apstākļos, ieskaitot pašu saražotās produkcijas iepakošanai
 
 
  Drukāt