Kā nosvinējām novada svētkus?

 

9. jūnijs Ķekavas novada ļaudīm paliks spilgtā atmiņā ar skaisto, zaļo, saulaino, sen gaidīto vasaru, kura tieši šajā dienā mūs visus priecēja. Ķekavas novada svētkus kopumā apmeklēja vairāk kā 2000 iedzīvotāji.
 
Mēs visi dejojām, skanējām un saules apmīļoti augām – dižkoncertā -
„Lai dejam,
Lai skanam,
Lai augam!”
„Lai dejam” – PII „Ieviņā” un „Bitītē”, Ķekavas vidusskolā, Pļavniekkalna sākumskolā un Ķekavas kultūras namā. „Lai skanam” – kopā ar Ķekavas novada jauniešu simfonisko orķestri. „Lai augam”- kopā ar Ķekavas mūzikas skolas pūtēju orķestri, mūsdienu deju grupām no privātās pamatskolas „Gaismas Tilts 97”, ar „Lexsu” un „Mirāžu” no Baložiem. Ikdienu katrs savās mājās, savā kolektīvā, bet šoreiz visi kopā – Ķekavas novada svētkos.
 
Cik daiļas meitas un diži puiši, cik cēlas dejas un raiti soļi izdejojot latviešu tautas deju karalieni - Polku! Ar 14 dejām, kurās tika ietvertas dažādas polkas Jūs priecēja Ķekavas novada Kultūras aģentūras deju kolektīvi – "Daina", "Katlakalns", "Savieši", "Baloži", "Zīle", "Sidrabaine", muzikāli viņus pavadīja kapela „Klabatas”. To visu kopā salika un vadīja Lilija un Edgars Lipori. Koncerta izskaņā dziedāja Ķekavas novada kopkoris – jauktie kori „Zemdega”, „Mozaīka”, sieviešu koris „Daugaviete” un vīru koris „Ķekava”.
 
Jauks pārsteigums Ķekavas novada iedzīvotājiem bija Pīlādžodziņas. Ķekavas novada talismans pīlādzis - draudzības, laimes un miera simbols, kura mērķis ir veidot spilgtu tēlu, kas veicinās Ķekavas novada atpazīstamību.
 
Interesantās instalācijās bija izvietoti dažādu karikatūras mākslinieku darbi un Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūras dzīve fotofiksācijā, kur daudzi iedzīvotāji varēja atpazīt arī sevi.
 
Amatnieku tirdziņš bija plaši pārstāvēts ar sieriem, aveņu un upeņu vīnu, dažādām sukādēm, tamborējumiem, adījumiem, lina, māla un koka izstrādājumiem.
 
Gan bērniem, gan pieaugušajiem bija iespēja piedalīties dažādās atrakcijās. Izmēģināt savus spēkus uzkāpjot 7,5 augstā klinšu sienā, veikt nobraucienus ar trīsi pāri Ķekaviņas upītei, mezglu skolā apgūt vairāk kā 10 mezglu veidus un pārbaudīt savas prasmes braucot ar kartingu.
 
Pasākuma vakara daļa sākās ar rokkoncertu – Bliez no bedres! Koncertā piedalījās 4 grupas. Šogad uzvaras laurus plūca pagājušā gada skatītāju simpātijas balvas ieguvēji grupa „The citizens”. Savukārt šoreiz skatītāju simpātiju saņēma grupa „Sirdskrampji”.
 
Vakara noslēgumā iedzīvotāji sagaidīja lielisko grupu – Labvēlīgais tips! Māksliniekiem sadarbojoties ar klausītājiem, skanēja emocionāli pozitīvs koncerts.

 

Kristīne Grigale,

Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūras

Sabiedrisko attiecību speciāliste
 
 
 
Foto: Līva Benete, Tatjana Šimkūna
 
Foto: www.parkulturu.lv
 
Foto: Tatjana Šimkūna
 
Foto: www.parkulturu.lv
 
 

 
  Drukāt