Par atkritumu izvešanu Baložu pilsētas administratīvajā teritorijā no 2012.gada 1.jūlija

 

SIA „Baložu komunālā saimniecība” (turpmāk – SIA) informē, ka Baložu pilsētas administratīvajā teritorijā ir uzsākta līgumu slēgšana par atkritumu apsaimniekošanu pēc 2012.gada 1.jūlija.
 
SIA paskaidro, ka līgumus par atkritumu apsaimniekošanu slēdz:
1. fiziskās personas ar SIA;
2. juridiskās personas ar SIA „Ragn – Sells”.
 
SIA ir izsūtījusi visām savā un iepriekšējo atkritumu apsaimniekotāju datu bāzēs esošajiem klientiem (fiziskajām personām) vēstules, kurās iekļauts:
1. līguma par atkritumu apsaimniekošanu divus eksemplārus, kuros ir jāaizpilda sadaļa „PASŪTĪTĀJS”, tie jāparaksta (lapas abas puses) un viens eksemplārs jānogādā (personīgi, pa pastu u.c.) SIA. SIA vērš uzmanību, ka jāaizpilda ir VISAS SADAĻAS AILĪTES drukātiem burtiem bez saīsinājumiem, kā arī jānorāda epasta adrese, uz kuru turpmāk saņemsiet rēķinus.
2. priekšapmaksas rēķinu par pirmajiem trīs mēnešiem (2012.gada III ceturksnis), kurš jāapmaksā līdz 2012.gada 30.jūnijam. Ja Līgumā nebūs norādīta epasta adrese, tad turpmāk rēķinā tiks iekļauta maksa par rēķina sagatavošanu „papīra” formātā 1.20 Ls + PVN apmērā un tas tiks nogādāts uz pastkastīti adresē, kas Līgumā norādīta kā konteinera atrašanās vieta.
3. izvešanas grafiks pirmajiem 3 mēnešiem (pielīmēts pie rēķina). Ja ir nepieciešamība palielināt vai samazināt atkritumu izvešanas daudzumu, ir nepieciešams rakstisks pieteikums vai personīga ierašanās SIA.
Standarta izvešanas grafiks ir vienreiz 14 dienās, minimālais izvešanas grafiks ir vienreiz 28 dienās, maksimālais izvešanas biežums ir vienreiz 7 dienās. Minimālais izvešanas skaits 13 reizes gadā. Minimālais izvešanas skaits vasarnīcām 6 reizes gadā. (Ja ir vasarnīca, ir nepieciešams par to rakstiski informēt SIA, klāt pievienojot zemesgrāmatas kopiju un atkritumu izvešanas periodu).
 
SIA paskaidro, ka atkritumu izvešana tiek veikta tikai ar priekšapmaksu. Ja maksājums nav veikts – atkritumu savākšana netiek veikta.
 
Fiziskajām personām, kuras nav saņēmušas SIA vēstuli, ir personīgi jāgriežas SIA, tās darba laikā Kr.Barona ielā 1, Baložos, lai noslēgtu līgumu par atkritumu apsaimniekošanu. SIA aicina iedzīvotājus veikt savu pienākumu – noslēgt līgumu par atkritumu apsaimniekošanu – laicīgi jūnija mēneša laikā, tas ir, līdz 27.jūnijam, jo sekmīgai atkritumu savākšanas uzsākšanai ir nepieciešams laiks informācijas apstrādei.
 
SIA informē, ka aktualizēts atkritumu izvešanas grafiks būs pieejams arī SIA mājas lapā, kur iedzīvotājiem būs papildus iespēja iepazīties ar atkritumu izvešanas grafiku.
 
Jautājumu gadījumā esat aicināti ierasties SIA iedzīvotāju pieņemšanas laikā pirmdienās no 17:00-19:00, vai zvanīt uz informatīvo tālruni +371 29720976 (SIA darba laikā). Ar SIA darba laikiem un citu aktuālo informāciju Jūs varat iepazīties SIA mājas lapā www.sia-bks.lv.
 
Atbilstoši „Atkritumu apsaimniekošanas likumam” un Ķekavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr.13/2011 „Ķekavas novada sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi”, pašvaldība publisko iepirkumu regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izvēlas atkritumu apsaimniekotāju, kurš veiks sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu un uzglabāšanu attiecīgajā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas zonā.
 
SIA „Ragn – Sells” ir pašvaldības izraudzīts atkritumu apsaimniekotājs, kas, saskaņā ar atsevišķu pašvaldības funkciju deleģēšanas līgumu, 2012.gada 26.martā noslēdza līgumu Nr.6 ar SIA „Baložu komunālā saimniecība” par atkritumu apsaimniekošanu Baložu pilsētā. Minētā Līguma Nr.6 nosacījumi paredz, ka fiziskās personas Līgumus par atkritumu apsaimniekošanu slēdz ar SIA „Baložu komunālā saimniecība”
 
Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr.13/2011 „Ķekavas novada sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi” paredz, ka Līguma noslēgšana par atkritumu apsaimniekošanu ar Apsaimniekotāju, kuram ir noslēgts Līgums ar Pašvaldību, ir obligāta visām fiziskām un juridiskām. Minēto noteikumu ievērošanu un izpildi kontrolē Ķekavas novada Pašvaldības policijas darbinieki un Ķekavas novada Pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļas darbinieki, kuri atbilstoši savai kompetencei, ir tiesīgi sastādīt administratīvo pārkāpumu protokolu. SIA pievērš Jūsu uzmanību, ka Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 75.pants par sadzīves atkritumu radītāja vai īpašnieka nepiedalīšanos pašvaldības organizētajā sadzīves atkritumu savākšanā paredz naudas sodu fiziskajām personām no piecdesmit līdz piecsimt latiem, bet juridiskajām personām — no trīssimt līdz tūkstoš latiem.
 
Juridiskajām personām līgumi par atkritumu apsaimniekošanu tiks izsūtīti pa pastu divos eksemplāros, no kuriem viens būs jāatgriež SIA „Ragn-Sells”. Gadījumā, ja netiek saņemts līgums pa pastu, juridiskām personām nepieciešams griezties telefoniski (67281246) vai elektroniski (info@ragnsells.lv) SIA „Ragn-Sells” un pieteikt atkritumu apsaimniekošanu. SIA „Ragn-Sells” pēc pieteikuma saņemšanas nosūtīs atkritumu apsaimniekošanas līgumu pa pastu. Visa aktuālā informācija, kas skar atkritumu apsaimniekošanu Baložu pilsētas administratīvajā teritorijā tiks izvietota SIA „Ragn-Sells” mājas lapā – www.ragnsells.lv.
 
Lielgabarīta atkritumu izvešanu visām fiziskām un juridiskām personām Baložu pilsētas administratīvajā teritorijā nepieciešams pieteikt atsevišķi, iepriekš sazinoties telefoniski ar SIA. Lielgabarīta atkritumu izvešanas maksa tiek noteikta saskaņā ar spēkā esošo tarifu.
 
Papildus SIA informē, ka papildus būs pieejami marķēti atkritumu maisi. Izmantojot šos maisus, nebūs papildus jānorēķinās par papildus atkritumu izvešanu, jo to cenā jau būs iekļauta izvešana. Sīkāka informācija par maisiem, to cenu un iegādi tik publicēta vēlāk SIA mājas lapā.
 
Papildus infomācija  SIA "Baložu komunālā saimniecība "  mājas lapā
 
SIA „Baložu komunālā saimniecība”
  Drukāt