Aicina iedzīvotājus apdomāt un izstrādāt savu individuālo drošības stratēģiju

 

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirknis aicina ikvienu Ķekavas novada iedzīvotāju apdomāt un izstrādāt savu individuālo drošības stratēģiju. Proti, izanalizēt un izvērtēt tos riskus, kādi pastāv drošības ziņā attiecībā pret sevi un savu īpašumu.
 
Tas attiecas it kā uz vienkāršām lietām, par ko ikdienā pat neaizdomājamies:
  • izvēlētais maršruts, atgriežoties mājās vakarā vai naktī no darba, viesībām vai izklaides;
  • kur un kā mēs novietojam savu automašīnu, īpaši, ja tās modelis ir riska kategorijā;
  • kur un kā mēs novietojam un glabājam velosipēdus;
  • kā mēs esam parūpējušies par savas mājas, dzīvokļa, garāžas un saimniecības ēkas drošību - vai aizejot aizveram logus, balkona durvis, vai esam pieslēguši īpašumu signalizācijai, vai esam palūguši kaimiņus izņemt no pastkastītes sūtījumus, ja ilgāku laiku esam prombūtnē?
  • vai kungi nenēsā makus bikšu aizmugurējās kabatās un dāmas – sabiedriskajā transportā, lielveikalos un citās sabiedriskās vietās patur somiņas savā redzeslokā?
  • īpaši būtu jāizvērtē bērnu drošība - kur pavada vasaras brīvlaiku, atgādināt par CSN un drošību uz ūdeņiem, iemācīt neiet līdzi un nekāpt mašīnā pie svešiem cilvēkiem.
 
Šajos jautājumos jums var palīdzēt arī policijas darbinieki, izvērtējot tieši tos riskus, ar kuriem varētu būs saskarsme tieši jums atkarībā no dzīves un darba vietas, dažādām brīvā laika aktivitātēm, īpašuma veida un atrašanās vietas. Aicinām katru parūpēties par savu drošību un neaizmirst teicienu: „Kas sevi sargā, to Dievs sargā”!
 
 
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirknis
  Drukāt