Kultūras ministre viesojās Ķekavas novadā

 

15. jūnijā Ķekavas novadā reģionālajā vizītē viesojās kultūras ministre Žanete Jaunzeme- Grende, lai iepazītos ar kultūras jomas attīstību un organizāciju novadā, ko īsteno Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūra.


Vizītes laikā ministre klātienē iepazinās ar Ķekavas novadpētniecības muzeja darbību, ekspozīcijām un jaunāko izstādi, kā arī atstāja savu ierakstu un novēlējumu muzeja viesu grāmatā.  Ar interesi uzklausot muzeja vadītājas Ināras Rumbinas stāstījumu par Ķekavas rašanos, par spilgtākajiem arhitektūras pieminekļiem kā, piemēram, Katlakalna un Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcām, par muzeja ekspozīciju, ministre īsi pastāstīja arī savas jaunības atmiņas par Ķekavu. 
 

Pēc muzeja apmeklējuma Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras direktors Artūrs Ancāns sniedza ieskatu aģentūras darbībā un struktūrā, kā arī ieskicēja aģentūras iezīmes, kas to atšķir no citām kultūras iestādēm Latvijā. 


Kā vienu no veiksmīgi īstenotajiem jauninājumiem kultūras jomas attīstīšanā, A.Ancāns minēja izveidoto Ķekavas novada kultūras informācijas centru, kura atrašanās vieta ir  tirdzniecības centrā „Liiba”, Ķekavā, ar kuru vizītes noslēgumā ministre iepazinās arī klātienē. Kultūras informācijas centrā ministre sastapa arī Ķekavas novada talismanus – Pīlādžodziņas.   

 

Vineta Bērziņa,
izdevuma „Ķekavas Novads” redaktore

  Drukāt