Latvijas Sarkanā krusta Rīgas apriņķa komitejas Plakanciema istabai - jubileja

 

„Cik ļaudis dažādi,

tāds viens no viņiem – TU!”

Esam gandarīti, ka jau veselu gadu, kopš 2011. gada 17. jūnija, darbojās LSK Rīgas apriņķa komitejas Plakanciema istaba!

Istaba darbojās vienu reizi nedēļā, šobrīd pirmdienās no 15 līdz 17. Katru nedēļu ierodas ap 10-15 cilvēkiem. Šajā istabā var saņemt apavus, drēbes, ES finansētos pārtikas produktu komplektus un Ziedot.lv projekta Pārtikas bankas Paēdušai Latvijai produktu komplektus un citas lietas.

Bērni izvēlās dažādas rotaļlietas, grāmatas (krāsojamās, lasāmās, mācību). Cilvēkiem ir iespēja sirsnīgi aprunāties gan savā starpā, gan ar brīvprātīgajiem, kas strādā.

Šī gada laikā Plakanciema istabā bija Valsts Ieņēmumu Dienesta pārbaude, kas pārkāpumus nekonstatēja.

Šobrīd Plakanciema istaba darbojas pēc devīzes „Kamēr cilvēki nāks un varēsim tiem palīdzēt, tikmēr darbosimies!”.

Dažkārt mūsu darbību cenšas neievērot, apmelot un nomelnot, bet tas nemazina vēlmi palīdzēt!

Ir arī nākotnes plāni, kuru realizēšanu šobrīd ierobežo naudas līdzekļu tūkums. Esam rakstījušo projektus finanšu līdzekļu piesaistei, bet pašreiz neesam guvuši atbalstu.

2011.gada vasarā tika organizētas Plakanciema un Mellupu bērniem brīvdienu aktivitātes, arī šogad plānojam bērnus iepriecināt. Bērni ļoti gaida ekskursiju, pārgājienu ar velosipēdiem, Piepūšamās atrakcijas un citus brīnumus!

Aprīlī ar lielu degsmi un entuziasmu iesaistījāmies Latvijas sakopšanas Lielajā talkā, kad tika sakopts neliels stūrītis, savācot ap 70 maisiem.

Plakanciema istaba var darboties pateicoties brīvprātīgo darbam un atbalstam – Annai Murānei, Ilzei čuriļinai, Lienai Ozoliņai un Līgai Pogulei.

Laba sadarbība ir bijusi ar Ķekavs novada Domes darbiniekiem, organizējot Lielo talku ar Sigitu Variku, organizējot bērniem brīvdienu aktivitātes ar Lindu Zaķi un stāstot par saviem darbiem ar Līvu Beneti.

Aicinām uz Plakanciema istabu gan tos, kam nepieciešama palīdzība, gan tos, kas var palīdzēt.

Mēs lepojamies ar saviem mazajiem darbiņiem un ceram uz lielo darbu izdošanos!

Ar paveiktajiem darbiem var iepazīties šeit.

 

 Ulla Antona,   

LSK Rīgas apriņķa komitejas izpilddirektore

  Drukāt