Atklāj publisko laivu piestātni Daugmalē

 

19. jūnijā Daugmalē svinīgi tika atklāta pirmā publiskā pontonu laivu piestātne Ķekavas novadā, kas turpmāk nodrošinās iedzīvotājiem ērtāku un drošāku piekļuvi vienam no Latvijas kultūrvēsturiskajam objektiem – Nāves salai.  

 

Ieceri par pontonu laivu piestātnes izveidošanu un atpūtas vietas iekārtošanu realizēja biedrība "Daugmales skolai", pateicoties Eiropas Savienības un Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumam. 

 

Biedrība uzskata, ka par Nāves salā notikušajiem Latvijai tik traģiskajiem notikumiem cilvēki nedrīkst aizmirst, lai nākotnē tādus nepieļautu. Tāpēc, lai veicinātu šī kultūrvēsturiskā objekta popularitāti Latvijas iedzīvotāju vidū, kā arī radītu iespēju Ķekavas un citu novadu skolu audzēkņiem apmeklēt salu un iegūt zināšanas par vēsturi, kā arī stiprināt patriotiskas jūtas, tajā bija nepieciešams izveidot drošu un stabilu laivu piestātni.

 

 

Lai patīkamā atmosfērā varētu pavadīt laiku uz šīs salas – stāstītu vēsturiskos stāstus pie ugunskura, netālu no laivu piestātnes izveidota arī atpūtas vieta.

 

 

Publiskās pontonu laivu piestātnes Daugmalē iegādei un novietošanai biedrība saņēmusi finansējumu Eiropas zivsaimniecības fonda pasākuma "Teritoriju attīstības stratēģiju īstenošana" aktivitātes "Ciematu, kuros veic zivsaimniecības darbības, atjaunošana un attīstība" ietvaros. EZF piešķīris 75% jeb 1464 latus no kopējās piestātnes izveidei nepieciešamajiem līdzekļiem. Savukārt atlikušo summu biedrība ieguvusi, startējot Ķekavas novada pašvaldības projektu līdzfinansēšanas konkursos. 

 

 

Vineta Bērziņa,

izdevuma "Ķekavas Novads" redaktore

Foto: Sigita Varika

  Drukāt