Ziemas čempionāti loka šaušanā Ķekavas novadā

Baltijas valstu ziemas čempionāts loka šaušanā Ķekavā, 23.-24.01.2010.
 
Jau otro gadu pēc kārtas Ķekavas sporta hallē svilp bultas un Baltijas valstu spēcīgākie loka šāvēji cīnās, lai noskaidrotu precīzāko.
Sacensības notika 3 loku klasēs (Olimpiskais, kompaktloks un tradicionālais loks), trijās vecumu grupās (pieaugušie, juniori un kadeti), sieviešu un vīriešu konkurencēs. Savu dalību bija pieteikuši 111 dalībnieki no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas. Viss lielākais dalībnieku skaits un viss spraigākā cīņa (kā jau to varēja paredzēt) notika Olimpiskā loka klasē. Sieviešu konkurencē 1.vietu izcīnīja Līga Blūmentāle no Babītes novada, 2.vietā Reena Parnat no Igaunijas, 3.vietā rīdziniece Oksana Jurčenko. Starp vīriem dominēja lietuvieši Ignas Markeļūnas 1.vieta un Kostas Šļauteris 3.vieta, 2.vietu izcīna igaunis Jaanus Gross. No mūsējiem labākais bija jaunais un nenoliedzami talantīgais kadets Jānis Amatnieks, kurš cīņā starp pieaugušajiem spēja izcīnīt 5.vietu. Ķekavas novadnieki Aldis Pļavnieks un Ivars Aizporietis izcīna 32.un 33.vietu, Juris Novožilovs 8.vietu šaujot ar tradicionālo loku un Mārtiņš Kazainis 3.vietu kadetu konkurencē.
 
 
 
Latvijas valsts atklātais ziemas čempionāts loka šaušanā Ķekavā, 27.02.2010.
 
Ķekavas sporta hallē tiek uzstādīti trīs jauni Latvijas rekordi loka šaušanā telpās.
Lai palielinātu konkurenci, gatavojot Latvijas valsts izlasi Eiropas čempionātam, Latvijas Loka šaušanas federācija nolēma sacensības rīkot atklātas un tajās tika aicināti piedalīties arī Lietuvas un Igaunijas labākie strēlnieki. Kopsummā par Latvijas valsts loka šaušanas čempiona titulu cīnījās 92 dalībnieki. Sacensību programmā bija šaušana no 25 un 18m distancēm pa 60 un 40cm mērķiem. Sieviešu konkurencē ar nelielu punktu pārsvaru dominēja igauniete Reena Parnat, 2.vieta Ingai Kizeļiskaitei no Lietuvas un 3.vietu burtiski pēdējos šāvienos „izrāva” rīdziniece Oksana Jurčenko. Vīrus sarūgtināja kadets Jānis Amatnieks, kurš visu sacensību laiku bija vadībā un uzvarēja uzstādot jaunu Latvijas loka šaušanas rekordu vingrinājumā 2X25m - 571 punkts no 600 iespējamiem. 2.vieta igaunim Taavi Ennemuist un 3.vieta vecmeistaram Ivo Lipstem. Ķekavas novadu pārstāvēja Gints Ozols 20.vieta, Juris Novožilovs 9.vieta šaujot ar tradicionālo loku un Mārtiņš Kazainis 6.vieta kadetu konkurencē.
 
 
 
 
Sīkāka informācija Latvijas Loka šaušanas federācijas mājas lapā - www.archery.lv un loka šaušanas sporta kluba „Amazones” mājas lapā - amazones.archery.lv.
 
 
Informāciju sagatavoja
Latvijas Loka šaušanas federācijas
Ģenerālsekretārs Eduards Lapsiņš
(tālrunis: 29266088, e-pasts:Lkauss@apollo.lv)
  Drukāt