www.Latvija.lv sniedz jaunus e-pakalpojumus

Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) informē, ka vienotajā valsts un pašvaldību portālā www.Latvija.lvir pieejami trīs jauni e-pakalpojumi, kas izstrādāti sadarbībā ar Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju ( VDEĀVK).

 

1. E-pakalpojums „Iesniegums VDEĀVK par invaliditātes ekspertīzes veikšanu” radīs iespēju iedzīvotājiem, neierodoties VDEĀVK klātienē, pieteikties invaliditātes ekspertīzes veikšanai, kā arī saņemot informāciju par ekspertīzes veikšanai nepieciešamajiem un VDEĀVK iesniedzamajiem dokumentiem.

 

2. E-pakalpojums „Iesniegums invaliditātes ekspertīzes lēmuma apstrīdēšanai” ļaus iedzīvotājiem, elektroniski iesniegt iesniegumu invaliditātes ekspertīzes lēmuma apstrīdēšanai.

 

3. E-pakalpojums „Mani dati VDEĀVK” dos iespēju cilvēkam, neierodoties VDEĀVK klātienē, piekļūt saviem invaliditātes ekspertīzes lēmumiem un atzinumiem, pārvaldīt savu informāciju VDEĀVK.

 

VDEĀVK e-pakalpojumi ir izstrādāti un tiek ieviesti ar mērķi samazināt nepieciešamo klātienes vizīšu skaitu, atvieglot klientiem iestādes sniegto pakalpojumu saņemšanu un būtiski uzlabojot klientu apkalpošanas procesus, ātrumu un kvalitāti.

 

Visi minētie e-pakalpojumi ir pieejami privātpersonām, autentificējoties ar e-parakstu vai izmantojot interneta banku autentifikāciju, lai iesniegtu iesniegumus vai saņemtu informāciju par sevi, saviem nepilngadīgajiem bērniem, aizbildniecībā vai aizgādnībā esošajām personām.

 

Vienotais valsts un pašvaldību pakalpojumu portāls www.Latvija.lv nodrošina pieeju 45 e-pakalpojumiem un satur informāciju par vairāk kā 1950 valsts un pašvaldību pakalpojumu saņemšanas iespējam.

 

Iveta Ciganova,

Valsts reģionālās attīstības aģentūras

Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja

  Drukāt