Iesniegtie iedzīvotāju priekšlikumi tiek iestrādāti Ķekavas novada Attīstības programmā un stratēģijā

 

Ķekavas novada pašvaldības un ManaBalss.lv kopprojektā www.kekava.lv/idejas iesniegtie iedzīvotāju priekšlikumi tiek iestrādāti Ķekavas novada Attīstības programmā un stratēģijā.

Ķekavas novada pašvaldība izsaka lielu paldies iedzīvotājiem par ideju sniegšanu novada Attīstības programmas un stratēģijas izstrādei jaunajā Ķekavas novada mājaslapas ideju sadaļā www.kekava.lv/idejas! Šī bija pirmā reize Latvijā, kad pašvaldība aicina iedzīvotājus sniegt savus priekšlikumus ar ManaBalss.lv iedzīvotāju ideju rīka palīdzību, turklāt jau pirmā izmēģinājuma laikā sasniegti lieliski rezultāti.

Priecājamies, ka ieguvām ļoti daudz vērtīgu ideju Ķekavas novada attīstībai un daudzas no tām jau esam iekļāvuši gan Attīstības programmā, gan stratēģijā! Tā piemēram, šobrīd visvairāk atbalstītā ideja ir par upju krastmalas labiekārtošanu Ķekavas ciema teritorijā:
„Nodrošināt ērtu pieejamību gan kājāmgājējiem, gan velobraucējiem. Sausajā Daugavā labiekārtot peldvietas un piestātnes laivot gribētājiem, atstājot neskartas vietas makšķerniekiem. Ķekavas iedzīvotāju "dzīvi pie ūdeņiem" ievērojami uzlabotu gājēju & velo tiltiņa izbūve uz Doles salu.”
 
Jūs vēl joprojām varat piedalīties, kļūt par labākās idejas autoru un pārsteiguma balvas īpašnieku!
 
Turklāt iedzīvotāju aktivitāte ievērojami pārspējusi jebkurus iepriekšējos aktivitātes rādītājus šādos interneta rīkos. Tāpat patīkami, ka lielākā daļa ideju vākšanas dalībnieku bijuši jaunieši, kurus novada attīstības plānošanas jautājumos parasti grūti sasniegt.

Šobrīd jau strādājam pie rīka pilnveidojumiem, jo pēc pirmā izmēģinājuma skaidrs, ka tajā daudz kas vēl uzlabojams, lai nākotnē uzrunātu plašāku auditoriju un veiksmīgāk iesaistītu mūsu Ķekavas novada lielāko bagātību – iedzīvotājus ar savām idejām.

Paldies vēlreiz par līdzdalību un tikai kopā mēs izveidosim bagātāku Ķekavas novadu!
  Drukāt