Rīgas aktīvo senioru alianses pārstāves iepazīstas ar plānoto Ķekavas novada aukļu dienestu

 

4. jūlijā Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļā viesojās biedrības "Rīgas aktīvo senioru alianse" (RASA) pārstāves Rita Sprūža un Inta Dobele. Tikšanās mērķis - iepazīties ar mūsu novadā plānoto un realizēto darbību veidojot Aukļu dienestu. Viešņas izteica atzinīgus vārdus par veiktajām darbībām un pašvaldības atbalstu dienesta izveidē.

 

Atgādinām, ka apmācības programmā (158 stundas) iesaistījušies 37 mūsu novada iedzīvotāji. Plānots, ka Aukļu dienests savu darbību uzsāks 2012.gada rudenī, kad potenciālās aukles, sekmīgi nokārtojot eksāmenus un ieskaites, saņems sertifikātus.

 

 

 Savukārt mums bija interesanti dzirdēt vairāk par "Rīgas aktīvo senioru alianses" veidoto projektu (sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu) "Vecmāmiņu kontaktbirža", kura mērķis ir dalīties zināšanās un sniegt konsultācijas par bērnu aprūpi un citiem jautājumiem ar "Skype" vai citu tehnoloģiju starpniecību.

 

 

Vecmāmiņu kontaktbirža ir datu bāze, kurā apkopota kontaktinformācija par tiem senioriem, kuri gatavi palīdzēt pieskatīt bērnus, pavadīt bērnus no mājas uz skolu, uz pulciņiem, palīdzēt mācībās, būt par sarunu biedriem veciem un vientuļiem cilvēkiem, sniegt konsultācijas par bērnu aprūpi un citiem jautājumiem.

 

Tikšanās laikā vienojās par sadarbību dažādās aktivitātēs. Pirmais solis šai sadarbībai būs konsultācija (21.07.2012. plkst.10.00) novada Aukļu programmas apmācības dalībniekiem par ieteicamām mazās uzņēmējdarbības formām un grāmatvedības kārtošanas  jautājumiem.

 

 

Aija Āre,

Izglītības daļas galvenā speciāliste izglītības jautājumos

  Drukāt